Znaleziono 123 wyniki

autor: XWindowsMen
2015-11-15, 19:56
Forum: Instalacja systemu / uaktualnienia
Temat: 14.1 czy current?
Odpowiedzi: 30
Odsłony: 19627

Re: 14.1 czy current?

Kiedy 14.2? Ostatnia wersja jest sprzed 2 lat :/ Po ostatnich przygodach z wersją current trochę się zniechęciłem do slacka... dzisiaj warto?
autor: XWindowsMen
2015-01-30, 20:11
Forum: Pozostałe problemy
Temat: Nie działa igiKam na XFCE
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 9485

Re: Nie działa igiKam na XFCE

Dzięki... idę kombinować :)
autor: XWindowsMen
2015-01-18, 04:04
Forum: Pozostałe problemy
Temat: Nie działa igiKam na XFCE
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 9485

Nie działa igiKam na XFCE

Witam. Udało się komuś odpalić digiKam w środowisku XFCE!? Wszystkie zależności niby spełnione a i tak ciągle czegoś brakuje - teraz walczę z biblioteką libmarblewidget.so.15 :/ Wszystko fajnie pięknie działa na Slackware 14.1 w KDE... tylko, że do tego dochodzi masa śmieci, których i tak nie potrze...
autor: XWindowsMen
2014-04-23, 16:59
Forum: Środowisko graficzne
Temat: XFCE z domyślnym użytkownikiem...
Odpowiedzi: 0
Odsłony: 13293

XFCE z domyślnym użytkownikiem...

Witam.
Jak ustawić automatyczne logowanie wybranego użytkownika do XFCE!? Teraz w "kdm" muszę za każdym razem wybierac jaką sesje mam odpalić :/

Slackware 14.0 current...
autor: XWindowsMen
2013-02-03, 07:00
Forum: Środowisko graficzne
Temat: "Light-Fitness-KDE" istnieje?
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 13824

"Light-Fitness-KDE" istnieje?

Witam. Przeżegnałem się po dłuższym okresie i znowu wracam do Slackware. Wszystko fajnie pięknie... ale sprzęt leciwy i "defaulutowe" KDE go przerasta :/ Większość wodotrysków już wyłączyłem... ale do rakiety mu daleko :/ W sieci jak szukam "przyspieszanie slackware kde" to opisy jakiś starych syste...
autor: XWindowsMen
2013-02-03, 06:52
Forum: Pozostałe problemy
Temat: [Thunderbird] Nie otwiera linków
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 9677

[Thunderbird] Nie otwiera linków

Witam. Już nie mam pomysłów :/ W "about:config" Mam dopisane: user_pref("network.protocol-handler.app.http", "/usr/bin/firefox"); user_pref("network.protocol-handler.app.https", "/usr/bin/firefox"); user_pref("network.protocol-handler.warn-external.http", true); user_pref("network.protocol-handler.w...
autor: XWindowsMen
2013-02-03, 06:30
Forum: Problemy ze sprzętem
Temat: [Mysz] Konfigurowaie przycisków
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 6114

[Mysz] Konfigurowaie przycisków

Witam.
Szukam programu pod KDE, który skonfigurowałby mi przyciski w myszce. Dokładnie chodzi mi o to, żeby rolka mogła również działać jako "prawy-klik" !? Może "ktoś-coś-polecić" !?

P.S.
Sprzęt to Microsoft Mobile Mouse 1000
autor: XWindowsMen
2011-12-08, 11:15
Forum: Problemy ze sprzętem
Temat: Czytnik kart w laptopie nie działa.
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 2877

Re: Czytnik kart w laptopie nie działa.

dienet pisze: ja bym to zgłosił na mailing-listę.
Nie bardzo wiem o czym mówisz... !? ;-(
autor: XWindowsMen
2011-12-06, 13:51
Forum: Problemy ze sprzętem
Temat: Czytnik kart w laptopie nie działa.
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 2877

Czytnik kart w laptopie nie działa.

Witam. Problem mam z czytnikiem kart w laptopie: root[linfan]# lspci 08:01.0 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev b4) 08:01.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 18) 08:01.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 0...
autor: XWindowsMen
2011-06-10, 12:52
Forum: Instalacja systemu / uaktualnienia
Temat: Przywracanie LILO
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 2672

Przywracanie LILO

Witam. Zainstalowałem Windowsa i oczywiście MBR został nadpisany. Kwestia przywrócenia LILO. Startuję z DVD Slack13.1 z opcją: hugesmp.s costam=/dev/sda4 rdinit= rw I system automatycznie startuje... "niestety" od razu uruchamia mi się KDE...a chciałem tylko konsole :/ Jak to zrobic? Problem jest te...
autor: XWindowsMen
2011-03-26, 09:22
Forum: Pozostałe problemy
Temat: Linki w SeaMonkey pod Chrome !?
Odpowiedzi: 0
Odsłony: 2057

Linki w SeaMonkey pod Chrome !?

Witam. Nie mogę ustawić, żeby w programie pocztowym Kurier (z pakietu SeaMonkey) linki w e-mailach odpalały się pod Chrome a nie defaultowo pod swoją przeglądarką (Mozilla). Oczekuję za wiele czy jednak można to gdzieś ustawić? W ustawieniach jestem ślepy a Chrome w systemie jest już ustawiona jako ...
autor: XWindowsMen
2011-03-26, 09:18
Forum: Pozostałe problemy
Temat: OO i niedziałające makra w Calc'u
Odpowiedzi: 0
Odsłony: 1913

OO i niedziałające makra w Calc'u

Witam z drugim moim problemem.

Slackware 13.1 + OO 3.3. Poziom makr ustawiony na najniższy + wskazałem lokalizację gdzie leżą owe pliki i że z tego miejsca można uruchamiać makra - nic z tego :/ OO w ogóle nie reaguje na ustawienia. Co jeszcze mogę zrobić?
autor: XWindowsMen
2011-03-26, 09:14
Forum: Pozostałe problemy
Temat: Chrome i jego zwisy
Odpowiedzi: 0
Odsłony: 1978

Chrome i jego zwisy

Witam bash-4.1$ google-chrome /usr/bin/google-chrome: /usr/lib/libz.so.1: no version information available (required by /usr/bin/google-chrome) /usr/bin/google-chrome: /usr/lib/libz.so.1: no version information available (required by /usr/bin/google-chrome) /opt/google/chrome/chrome: /usr/lib/libz.s...
autor: XWindowsMen
2011-03-03, 07:37
Forum: Środowisko graficzne
Temat: Samoistne wyłączanie komputera.
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 3679

Re: Samoistne wyłączanie komputera.

"Wygląda to na hibernację" tylko, że nie można wyjść z tego trybu i potrzebny jest reset :/
autor: XWindowsMen
2011-03-02, 16:50
Forum: Środowisko graficzne
Temat: Samoistne wyłączanie komputera.
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 3679

Re: Samoistne wyłączanie komputera.

Jeżeli jest wygaszacz - ESC i znowu pracuję. Ale jak się "pseudo-zhibernuje" to już lipa :/