Znaleziono 338 wyników

autor: nikkou
2006-03-15, 18:40
Forum: Problemy ze sprzętem
Temat: irda na usb
Odpowiedzi: 51
Odsłony: 11044

Re: irda na usb

Hmm, wyglada prawie ok. widzi siemensa. Potem sa jakies komunikaty, których u mnie nie ma. W pliku txt, dostarczanym razem z modułem stir4200 jest informacja o ustawianiu siły sygnału. Może spróbuj z tym. I także po zamontowaniu, popróbuj powchdozić kilka razy do katalogu gdzie jest podmontowny tele...
autor: nikkou
2006-03-15, 07:27
Forum: Środowisko graficzne
Temat: Tło do splash screen
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 1174

Re: Tło do splash screen

Jest jeszcze tło bez obrazka, które się pojawia, zanim załaduje się tapeta pulpitu użytkownika. To o tym była mowa.
autor: nikkou
2006-03-14, 18:26
Forum: Środowisko graficzne
Temat: Tło do splash screen
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 1174

Re: Tło do splash screen

To nie to tło :]
autor: nikkou
2006-03-14, 17:59
Forum: Problemy ze sprzętem
Temat: irda na usb
Odpowiedzi: 51
Odsłony: 11044

Re: irda na usb

Ja bym próbował do skutku. Montując na przemian ircommy. Z doświadczenia wiem, że restart telefonu też pomaga (no coż, Shitmens...). Nawet jak się podmontuje to w czasie przegywania pliku może sobie znikać i pojawiać się.
autor: nikkou
2006-03-14, 09:24
Forum: Chat / Hyde Park
Temat: Kółko linuksowe
Odpowiedzi: 44
Odsłony: 9493

Re: Kółko linuksowe

Minder, jeśli chcesz im pokazać jak działa xgl, ściagnij sobie to:
http://kororaa.org/
Wyamagane karty nvidia lub ati ;)
Niestety to jesty tylko pod Gnomem (dzieki tej plytce dowiedziałem się, że jest coś gorszego niż GUI windowsa i nazywa się Gnome), ale jest to live-cd i można się bawić :]
autor: nikkou
2006-03-13, 14:45
Forum: Środowisko graficzne
Temat: video.google.com -brak dzwięku
Odpowiedzi: 9
Odsłony: 851

Re: video.google.com -brak dzwięku

ET - enemy territory, chodzilo mi po prostu o jakas gierke, ktora ma dzwiek przez OSSa. Aaaa, już wiem jak można to roziazac. W pliku wykonywalym firefoxa w linii gdzie jest uruchamiany firefox.bin dopisz na poczatku artsdsp (jesli uzywasz artsa). Ale z tego co przejrzalem, to te skrypty sie rozbudo...
autor: nikkou
2006-03-13, 13:51
Forum: Środowisko graficzne
Temat: video.google.com -brak dzwięku
Odpowiedzi: 9
Odsłony: 851

Re: video.google.com -brak dzwięku

Sprawdz czy masz zaladowane moduly ALSY do emulacji OSSa. Jesli ich nie masz to nie bedziesz mial dzwieku w zadnych aplikacjach typu korzystajacych z OSS. Czy w ET masz dzwiek? Jesli korzystasz...
autor: nikkou
2006-03-13, 06:37
Forum: Środowisko graficzne
Temat: video.google.com -brak dzwięku
Odpowiedzi: 9
Odsłony: 851

Re: video.google.com -brak dzwięku

Ok, pod FF nie wiem jak to zrobić, u mnie też nie ma dzwięku jeśli kanał jest zajęty. Chodzi o to, że flash puszcza dwięk przez OSS i jeśli w sysie coś już odtwarza dzwięk (OSS lub ALSA) to flash będzie siedział cicho. Nawet jeśli wyłączyłeś wszytkie dzwięki, coś może ciągle przetrzymywać kanał /dev...
autor: nikkou
2006-03-12, 23:43
Forum: Środowisko graficzne
Temat: video.google.com -brak dzwięku
Odpowiedzi: 9
Odsłony: 851

Re: video.google.com -brak dzwięku

Zaznacz w konquerorze aby używał artsdsp. Lub wyłącz wszystki dzwięki z ssytemu zanim będziesz odgrywał flasha :]
autor: nikkou
2006-03-12, 22:52
Forum: Programowanie
Temat: KDevelop pada przy "new project"
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 1295

Re: KDevelop pada przy "new project"

Oż w mordę, zapomniałem o strace ;)

Elo ziom, Czyżby powrót, zza Buga? :D

EDIT:
Ok, dzięki Kanada ;)

Brakowało mu jakiejś głupiej biblioteki z Cervisia..

[ Komentarz dodany przez: sayetan: 2006-03-12, 23:38 ]
Nie pisz prosze posta pod postem, a użyj "Edytuj" w tym celu.
autor: nikkou
2006-03-12, 20:10
Forum: Środowisko graficzne
Temat: LaTeX = polska hyphenacja
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 828

Re: LaTeX = polska hyphenacja

Co znaczy twoja wersja slacka? :]
autor: nikkou
2006-03-12, 18:40
Forum: Środowisko graficzne
Temat: LaTeX = polska hyphenacja
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 828

Re: LaTeX = polska hyphenacja

texconfig z linii poleceń. Po odkomentowaniu linii z polskim dzieleniem wyrazów, sam to zrobi.
autor: nikkou
2006-03-11, 09:12
Forum: Problemy ze sprzętem
Temat: irda na usb
Odpowiedzi: 51
Odsłony: 11044

Re: irda na usb

U mnie nie ma /dev/fuse (to pewnie dlatego, że używam 2.4). Ja zauważyłem, że mi lepiej chodzi (albo w ogóle) kiedy podłączam:

Kod: Zaznacz cały

irattach irda0 -s
Wtedy na którymś z ircommów się montuje.
autor: nikkou
2006-03-10, 22:26
Forum: Problemy ze sprzętem
Temat: irda na usb
Odpowiedzi: 51
Odsłony: 11044

Re: irda na usb

OK, co do hotpluga nie wiem, nie używam. Chodzi mi o to, że jeśli hotplug jest off, to ja mam utworzone dwa icrommy (ircomm0, ircomm1). I często się zdarza, że muszę montować na 1 a nie 0.

Kod: Zaznacz cały

mknod /dev/ircomm0 c 161 0 
mknod /dev/ircomm1 c 161 1 
autor: nikkou
2006-03-10, 21:23
Forum: Problemy ze sprzętem
Temat: irda na usb
Odpowiedzi: 51
Odsłony: 11044

Re: irda na usb

ale ten ircomm masz tylko jeden. zależy jakiego noda tworzyłeś. Czsami idzie na 0, czasem na 1. Zupełnie losowo. Nawet człowiek z HP nie wiedział czemu :D