Dialog Dialnet i problem z pppoe

Gdy jakieś urządzenie nie chce w Slackware działać...

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Marian_S
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 2009-07-26, 17:21

Dialog Dialnet i problem z pppoe

Post autor: Marian_S »

Witam.

Mam serwer z pewnymi usługami.
Dostawcą jest internetu jest Dialog po ich łączu.
Usługa Dialnet 2 Mb.
W domu mam modem SpeedStream 4100.
Mam też stałe ip.
Połączenie uruchamiam przez PPPOE

I mój problem.
Przez kilka dni pracuje połączenie bez przerwy i nagle zrywał połączenie.
Nie ma reguły, ze raz na 24 h ale bywa dwa, trzy dni i przerwie.

Mam zapytanie czy to jest normalne, ze takie chwilowe są rozłączenia
i muszę odpalać połączenie pppoe.

Czy jest to normalna sytuacja.


Usługodawca twierdzi, że u niego jest wszystko w porządku .

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Dialog Dialnet i problem z pppoe

Post autor: dienet »

Marian_S, było, poszukaj i nie używaj bold czcionki.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Marian_S
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 2009-07-26, 17:21

Re: Dialog Dialnet i problem z pppoe

Post autor: Marian_S »

dienet pisze:Marian_S, było, poszukaj i nie używaj bold czcionki.
Przeczytałem wszystko co możliwe na tym Forum.
Jednak nie ma odpowiedzi na mój problem.
Myślałem, ze ktoś spotkał się z takim samym problemem i jak rozwiązał.
Bo nie wiem co jest powodem moja strona czy Dialogu.

A gdybanie nie rozwiązuje problemu.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Dialog Dialnet i problem z pppoe

Post autor: dienet »

Marian_S, jaka wersja Slackware? Jak wersja pppoe?
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

ODPOWIEDZ