[httpd.conf] IfModule w apache

Serwery i sieci oparte na Slackware, wszelkiego rodzaju usługi, troubleshooting.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

eurynom
Użytkownik
Posty: 418
Rejestracja: 2005-06-17, 22:07

[httpd.conf] IfModule w apache

Post autor: eurynom »

Otoz zobaczylem ze te same zapytania sa do roznych :

<IfModule prefork.c>

<IfModule worker.c>

<IfModule perchild.c>

<IfModule mpm_winnt.c>

<IfModule beos.c>

<IfModule mpm_netware.c>

<IfModule mpmt_os2.c>

To sa naglowki jedynie, poniewaz srodek jest ten sam przyw szystkich praktycznie, tylko dane sie zmieniaja w opcjach, moje pytanie tyczy sie.., czy dla wszystkich z osobna mam ustawic indywidualne parametry i czy one sie odwoluja do kazdego z osobna Systemu Operacyjnego po stronie klienta i dla kazdego mozna inne ustawienia i ktore sa ogolne i czy wogole sa ogolne ustawienia dla wszytkich ?.. czy mozna wszystkie zachaszowac i zostawic ogolne ustawienia i czy wogole sa takowe ?
Ostatnio zmieniony 2006-07-31, 03:26 przez eurynom, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciuciu
Administrator
Posty: 921
Rejestracja: 2004-05-26, 21:01
Lokalizacja: 3C17y
Kontakt:

Re: [httpd.conf] IfModule w apache

Post autor: Ciuciu »

Wygrałeś mój malutki, prywatny konkursik na najbardziej niezrozumiały post tego miesiąca..

<IfModule xxx> robi dokładnie to na co wygląda: sprawdza czy moduł xxx jest/jest ładowany przez apache, i jeśli tak wykonuje instrukcje w bloku <if>

To czy dla wszystkich, czy dla jednego zależy od tego JAKIE paremetry chcesz ustawiać, jeśli globalne dla apahce, to tylko w odopowiednim bloku (dla modułu do którego w/w zmiany konfiguracji się odnoszą)

Opcje globalne jak to nazwałeś są poza blokami if
[color=#888888][i][size=75]Whatever walks in my heart
Will walk alone...[/size][/i][/color]

eurynom
Użytkownik
Posty: 418
Rejestracja: 2005-06-17, 22:07

Re: [httpd.conf] IfModule w apache

Post autor: eurynom »

Wygrałeś mój malutki, prywatny konkursik na najbardziej niezrozumiały post tego miesiąca..
:rotfl:

A ja sadzilem ze zrozumiale.. Chyba powinienem zapytac " za co odpowiada modul xxx zebym mogl dostosowac instrukcje w nim zawarte.. " :roll:
Ostatnio zmieniony 2006-07-31, 10:44 przez eurynom, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ