Polacznie routera z AP przez WDS

Serwery i sieci oparte na Slackware, wszelkiego rodzaju usługi, troubleshooting.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
coolart
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2004-06-20, 03:08
Kontakt:

Polacznie routera z AP przez WDS

Post autor: coolart »

Witam, chcialem powiekszyc zasieg neostrady przez podlaczenie AP po Wifi. Wiem ze repreter jest bardzo zlym pomyslem i pozostaje WDS ale ze router Livebox tego nie obluguje musze wymienic i teraz pytanie ,
1. kiedy zestawie polaczenie przez router'a z modemem WDS z AP Speedport W500V firmware: Bitswicher, czy bedzie mozna sie polaczyc sie z AP i Routerem poprzez laptop czy tylko przez kabel?
2. Jaki router do neostrady bylby najlepszy z WDS i mozliwoscia wymiany anten?
Laczenie kablami odpada

sp7foy
Użytkownik
Posty: 167
Rejestracja: 2008-02-26, 15:07
Lokalizacja: Skierniewice

Re: Polacznie routera z AP przez WDS

Post autor: sp7foy »

coolart pisze:1. kiedy zestawie polaczenie przez router'a z modemem WDS z AP Speedport W500V firmware: Bitswicher, czy bedzie mozna sie polaczyc sie z AP i Routerem poprzez laptop czy tylko przez kabel?
W WDS z zasady można się łączyć jako klient po WiFi.
coolart pisze:2. Jaki router do neostrady bylby najlepszy z WDS i mozliwoscia wymiany anten?
Tu mogę powiedzieć tylko, że jak chcesz WDS to unikaj polskiego APPRO. Reklamują, że działa, w praktyce nie działa.

Awatar użytkownika
coolart
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2004-06-20, 03:08
Kontakt:

Re: Polacznie routera z AP przez WDS

Post autor: coolart »

Tu mogę powiedzieć tylko, że jak chcesz WDS to ....
a są jeszcze jakieś inne sposoby łączenia dwóch AP?
bo ja doczytałem się tylko o tych dwóch

ODPOWIEDZ