Konfiguracja TOR'a w operze

Serwery i sieci oparte na Slackware, wszelkiego rodzaju usługi, troubleshooting.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
joachim726
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 2011-04-23, 14:55
Lokalizacja: Warszawa

Konfiguracja TOR'a w operze

Post autor: joachim726 » 2011-09-11, 14:20

Mam nadzieje, ze pisze we wlasciwym dziale, jesli nie, z gory przepraszam i prosze oprzeniesienie tematu do odpowiedniego dzialu. Uzywam Opery i chcialbym zmusic ja do kozystania z TOR'a. Szukalem w google, znalazlem w dokumentacji do TOR'a, zeby w ustawieniach proxy wszystkie protokoly ustawic na adres 127.0.0.1, port 8118, tylko SOCKS port 9050, nie dziala. Ustawilem wszystkie protokoly, na port 9051 (nadal localhost, na tym porcie Vidalia powinna udostepniac TOR'a), proboje wejsc na jakas strone i dostaje komunikat:Could not connect to proxy server. Access denied. - rozumiem, ze Vidalia zablokowala Operze dostep do TOR'a, ustawienie portu 9050 zamiast 9051 tez nie pomaga. Jak to naprawic. Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
Ps.Prosze o rozwiazania rozne od OperaTor'a.
010
001
111

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1265
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Konfiguracja TOR'a w operze

Post autor: webster » 2011-09-11, 14:26

Zainstalowałeś TOR'a ? i Włączyłeś go ? Działa ?
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Awatar użytkownika
joachim726
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 2011-04-23, 14:55
Lokalizacja: Warszawa

Re: Konfiguracja TOR'a w operze

Post autor: joachim726 » 2011-09-11, 17:57

Kiedy mialem FireFox'a z torbuttonem, wszytko swietnie dzialalo, z Opera mam problemy. Jest moze cos jak torbutton na Opere?
010
001
111

Awatar użytkownika
michas100
Użytkownik
Posty: 316
Rejestracja: 2009-06-23, 07:56
Lokalizacja: Włocławek
Kontakt:

Re: Konfiguracja TOR'a w operze

Post autor: michas100 » 2011-09-11, 21:54

slackware student :-)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
joachim726
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 2011-04-23, 14:55
Lokalizacja: Warszawa

Re: Konfiguracja TOR'a w operze

Post autor: joachim726 » 2011-09-13, 19:38

Skonfigorowalem, tak jak bylo napisane i nadal nie dziala :( Pod FireFox'em z torbuttonem wszyskto jest OK, wiec to nie wina TOR'a, tylko zlej konfiguracji...
010
001
111

ODPOWIEDZ