Windows XP Home jak połączyć z SMAB'ą?

Serwery i sieci oparte na Slackware, wszelkiego rodzaju usługi, troubleshooting.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

cent4
Użytkownik
Posty: 279
Rejestracja: 2012-03-20, 11:18

Windows XP Home jak połączyć z SMAB'ą?

Post autor: cent4 »

Jak podłączyć Windows XP Home do SAMBY?

Awatar użytkownika
michas100
Użytkownik
Posty: 316
Rejestracja: 2009-06-23, 07:56
Lokalizacja: Włocławek
Kontakt:

Re: Windows XP Home jak połączyć z SMAB'ą?

Post autor: michas100 »

Domeny nie podłaczysz chyba że zasób np tak w pliku wsadowym:

Kod: Zaznacz cały

NET USE litera_dysku: \\ip_serw_samba\dane /USER:login_usera /PERSISTENT:YES
oczywiscie to w M$ win
slackware student :-)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Windows XP Home jak połączyć z SMAB'ą?

Post autor: webster »

Tak jak pisał kolega wyżej.

Windows Home nie służy do operacji enterprise, co oznacza że brakuje mu funkcjonalności domenowych i terminalowych. Operacje typowo domenowe, jak mobilne profile, pulpit zdalny, nie będą działać.
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

ODPOWIEDZ