Net24 + slack 10.1

Serwery i sieci oparte na Slackware, wszelkiego rodzaju usługi, troubleshooting.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

MaTt
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 2005-04-18, 10:44
Lokalizacja: Poznań

Net24 + slack 10.1

Post autor: MaTt »

wlasnie zainstalowalem sobie slacka 10.1 i nie wiem jak ustawic w nim siec mam lacze Net24 i modem usb Thomson Speedtouch 330. Moze mi ktos powiedziec dokladnie co mam zrobic zeby mi siec zaczela dzialac :(

Awatar użytkownika
kajoj
Użytkownik
Posty: 514
Rejestracja: 2005-04-20, 12:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: kajoj »

google(Instalacja+modemu+SpeedTouch+330+Linux+Slackware) =
http://kempniu.no-ip.com/speedtouch_slackware/
[url=http://xt24.eu/sklep/linux/]Koszulki Slackware[/url]
Nie wierz w cuda
- zdaj się na nie.

MaTt
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 2005-04-18, 10:44
Lokalizacja: Poznań

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: MaTt »

to jest do neo nie do net24 one sie roznia te dwa polaczenia :(

Awatar użytkownika
kajoj
Użytkownik
Posty: 514
Rejestracja: 2005-04-20, 12:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: kajoj »

MaTt pisze:to jest do neo nie do net24 one sie roznia te dwa polaczenia :(
A moge spytac czym sie roznia??
Kolorem modemu??

Rozumiem, ze dns wpiszesz swoje o ile bedziesz musial itp. ale modem jest ten sam i stery tez, zgadza sie??
Jedyne co bedzie inaczej to user uzytkownik@neostrada.pl jakos nie przejdzie.
[url=http://xt24.eu/sklep/linux/]Koszulki Slackware[/url]
Nie wierz w cuda
- zdaj się na nie.

lone_wolf

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: lone_wolf »

kajoj pisze: Rozumiem, ze dns wpiszesz swoje o ile bedziesz musial
Na ADSL-u nie musi, slack mu sam pobierze nr DNS przy pierwszym nawiązaniu połączenia, jedyne co będzie musiał wpisać to na pewno kod kraju, oraz nazwę i hasło usera

Awatar użytkownika
Minder
Użytkownik
Posty: 540
Rejestracja: 2004-08-08, 15:12
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: Minder »

Mogą się najwyżej różnić numery VPN czy jak to tam się zwie. Podejrzewam, że i tak jest to gdzieś zapisane.
[url=http://Polish-30642126344.SpamPoison.com][img]http://pics2.inxhost.com/images/sticker.gif[/img][/url] [url=http://www.bykom-stop.avx.pl][img]http://www.bykom-stop.avx.pl/bannery/80x15.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
nowax
Użytkownik
Posty: 397
Rejestracja: 2004-05-27, 19:41
Lokalizacja: Kalisz

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: nowax »

http://forum.slackware.pl/viewtopic.php ... speedtouch tu masz napisane wsyztsko odnosnie ustawien Net24. Dziala napewno bo u mnie dziala na Net24 8)

MaTt
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 2005-04-18, 10:44
Lokalizacja: Poznań

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: MaTt »

a mozesz mi napisac dokladnie jak zainstalowales ze Ci dziala krok po kroku z linkami do paczek etc plsss help

Awatar użytkownika
slimak
Użytkownik
Posty: 324
Rejestracja: 2004-06-25, 20:21

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: slimak »

nie chce byc nie mily bo w koncu kazdy byl poczatkujacy ja rowniez no litosci - pokabinuj troche sam a nie wszystko na gotowe :?
[size=75][i][b]"When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistakes
Staring back at me"[/size][/i][/b]

MaTt
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 2005-04-18, 10:44
Lokalizacja: Poznań

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: MaTt »

ugh juz kombinowalem i doopa nie styka ;S

Awatar użytkownika
nowax
Użytkownik
Posty: 397
Rejestracja: 2004-05-27, 19:41
Lokalizacja: Kalisz

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: nowax »

Napisz z czym masz problemy i jak robisz?

MaTt
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 2005-04-18, 10:44
Lokalizacja: Poznań

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: MaTt »

robie tym sposobem

Awatar użytkownika
nowax
Użytkownik
Posty: 397
Rejestracja: 2004-05-27, 19:41
Lokalizacja: Kalisz

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: nowax »

Zrob tym sposobem - http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=204
U mnie zadzialalo na Slacku 10.0 i na SuSE 9.1, 9.2. Jak by Ci nie poszlo sproboj http://speedtouchconf.sourceforge.net/

P.S. Temat wielkokrotnie walkowany, uzyj szukaj, google i przejrzyj tez inne fora.

MaTt
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 2005-04-18, 10:44
Lokalizacja: Poznań

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: MaTt »

tam jest napisane "Demon ppp z wtyczką pppoatm" a usluga Net24 uzywa przeciez "pppoe" skad taka paczke zassac czy mam postepowac dokladnie tak jak jest tam napisane ?

Awatar użytkownika
nowax
Użytkownik
Posty: 397
Rejestracja: 2004-05-27, 19:41
Lokalizacja: Kalisz

Re: Net24 + slack 10.1

Post autor: nowax »

No to uzyj PPPOE. A najlepiej bedzie jak uzyjesz tego skryptu Speedtouchconf

ODPOWIEDZ