Uzywacie kont shellowych?

Serwery i sieci oparte na Slackware, wszelkiego rodzaju usługi, troubleshooting.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Uzywacie kont shellowych?

tak
18
60%
nie
8
27%
a co to "konto shellowe"
4
13%
 
Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
Camilo
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 2004-06-22, 22:11
Lokalizacja: Białystok

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: Camilo »

dozzie pisze: Wow. Iriksa widzialem, ale to jakis staroc na Silicon Grafiksie. Stoi prawie nie uzywany w pracowni. Nawet ssh nie ma, musze sie telnetowac na stojacego obok Solarisa i stamtad dopiero ssh :DDD
:D Piękna staroć... Ja natomiast używam SGI Origin 2000, 16 procków, bardzo miła jazda (chociaż udostępniają mi tylko 4 na raz :( )

Pozdrowienia,
CC.
Awatar użytkownika
gaia
Użytkownik
Posty: 598
Rejestracja: 2004-06-12, 10:10
Lokalizacja: rhea
Kontakt:

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: gaia »

Camilo pisze:...na jakich systemach macie te konta, oczywiście oprócz Linux/slackware...
debian / ppc[thinclient]
HP-UX / modelu maszyny nie pamiętam... - taaakie duże ;)
AIX / [F50/H70/S80/p690]
Ostatnio zmieniony 2004-07-15, 21:28 przez gaia, łącznie zmieniany 1 raz.
[...] her perfume smells like burning leaves... everyday is Halloween [...]
Awatar użytkownika
ahes
Użytkownik
Posty: 1047
Rejestracja: 2004-05-28, 10:44
Lokalizacja: Krakow
Kontakt:

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: ahes »

dozzie pisze: Obecnie szukam miejsca, skad moglbym sciagnac QNX, ale to raczej w celach hobbystycznych :)
www.qnx.com. iso zajmuje cos kolo 250 MB. ladny design. ale raczej na tym sie konczy. no chyba ze korzystasz z jakis stricte realtime zagadnien.
[b][url=http://rootnode.net]rootnode.net[/url] :: Konta shellowe z piekła[/b]
Awatar użytkownika
dozzie
Użytkownik
Posty: 855
Rejestracja: 2004-06-01, 13:15
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: dozzie »

Bylem tam ostatnio, ale niespecjalnie moglem cos sciagnac czy sie zarejestrowac. Moze sprobuje jeszcze za jakis czas.
-zsh
#!/bin/bash
#!/usr/bin/perl -w
Awatar użytkownika
haclet
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 2004-06-13, 21:34
Lokalizacja: ŁódĽ/Opole
Kontakt:

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: haclet »

Ojej - trochę ich jest (tzn kont shelowych z jakich korzystam) ;-)

Najczęstrzym loginem jest root ;) na kilku serverach.
Usługi i ograniczenia - zależne od humoru ;)

;]
Pozdrawiam ;-]
Nie amator - nie elita... ;-)
tadziu
Użytkownik
Posty: 325
Rejestracja: 2004-05-23, 18:21
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: tadziu »

1) Debian 3.0 + Kernel 2.4.26 na podwojnym Athlon 1800XP, 1.0 GB RAM, łącze 1,5 MBit/384 Kbit
Co najlepsze - bez quot, tylko ograniczenie pliku do 64MB; dysk 30GB (6,4GB wolnego) :)

2) moj domowy serwerek P120 ze Slackiem 9.0 i Neo+
Awatar użytkownika
hanys
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-07-21, 11:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: hanys »

aktualnie posiadam dwa:
www.risp.pl - polecam bardzo
www.linux-hell.net

nie polecam www.vastnet.co.uk - mieli sporo przestoju w dostepie do sieci IRCNET w ostatnim roku
Awatar użytkownika
g0d
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 2004-07-14, 23:41
Kontakt:

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: g0d »

A ja uzywam www.royy.net 8)
[b] b [/b]
remind
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 2004-07-20, 10:14
Kontakt:

Re: Uzywacie kont shellowych?

Post autor: remind »

slimak pisze:Witam!
Pytanko j.w. - jesli tak to opiszcie je - pojemnosc, lacze jakie ma firma swiadczaca usluge oraz poprosilbym o adresik www firmy.

ja to mam w akademiku, tyle ze teraz sa wakacje :) fajnie sie pracuje na freebsd:)
Simlock
ODPOWIEDZ