stunnel :(

Serwery i sieci oparte na Slackware, wszelkiego rodzaju usługi, troubleshooting.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
Corvin
Administrator
Posty: 1143
Rejestracja: 2004-05-21, 15:04
Lokalizacja: Gdańsk

stunnel :(

Post autor: Corvin » 2004-05-31, 13:30

Mam stunnel z paczki najnowszy Current chciałbym go uruchomić jako daemona do pop3. I nie ma on parametru -d :cry: i nie mam pojęcia co teraz :cry:
"Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność."
Konfucjusz

Awatar użytkownika
Corvin
Administrator
Posty: 1143
Rejestracja: 2004-05-21, 15:04
Lokalizacja: Gdańsk

Re: stunnel :(

Post autor: Corvin » 2004-05-31, 18:03

znowu sobie odpowiem trzeba pogrzebać w pliku stunnel.conf, utworzyć brakujące katalogi, jak są problemy zaglądac do sysloga a przed tym wszystkim podpisać certfykiat Open SSL, proste :P dla majacych problemy http://linio.terramail.pl/tunel.html jak się pokombinuje i dotosuje to Slacka zaczyna hulać

:D
"Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność."
Konfucjusz

ODPOWIEDZ