Slack na jednej z tych maszyn... (?)

Instalacja Slackware Linux, problemy i wstępna konfiguracja, aktualizacje do nowszych wersji.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

czezz
Użytkownik
Posty: 265
Rejestracja: 2004-10-01, 15:23
Lokalizacja: W-wa

Slack na jednej z tych maszyn... (?)

Post autor: czezz » 2008-06-02, 17:02

Czy ktoś z Was miał możliwość instalacji Slack'a (wszystko jedno którą wersje) na którejś z poniższych maszyn ? Wystarczy mi sam dostęp do shell'a

Kod: Zaznacz cały

HP ProLiant DL120 G5
HP Compaq dx2300 Microtower (GQ895EA)
Esprimo P5720 iQ33

Awatar użytkownika
roverek
Użytkownik
Posty: 605
Rejestracja: 2007-02-22, 18:29
Lokalizacja: Szczecin

Re: Slack na jednej z tych maszyn... (?)

Post autor: roverek » 2008-06-02, 17:45

Co prawda nie próbowałem ale podejrzewam że z laptopami HP nie powinno być żadnych problemów. Co innego ten trzeci laptop - to chyba jakoś mała znana firma a więc z jej kompem mogą być problemy ;). Pozdrawiam Roverek
[img]http://img148.imageshack.us/img148/9879/slackware1userbarzl9.gif[/img]
[img]http://img162.imageshack.us/img162/2268/barritagoogless6.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/42/8201.gif[/img]

magnusek
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 2004-10-05, 16:08

Re: Slack na jednej z tych maszyn... (?)

Post autor: magnusek » 2008-06-02, 18:16

roverek, laptopami?

czezz, Z HP/Compaq nigdy nie miałem problemu (nawet laptopami :) ).

Awatar użytkownika
bzyk
Moderator w st. spocz.
Posty: 991
Rejestracja: 2004-06-05, 06:32
Lokalizacja: Pszczyna
Kontakt:

Re: Slack na jednej z tych maszyn... (?)

Post autor: bzyk » 2008-06-02, 19:07

Miałem styczność z serwerami z serii Proliant (niestety - nie najnowszymi). Żadnych problemów ze sprzętem. Smart Array (nie wiem czy jeszcze go wkładają do Proliantów) został pięknie obsłużony przez raid.s - to były czasy slackware 11. Podejrzewam że i teraz nie będzie żadnych problemów.
In /dev/null no one can hear you scream.

Awatar użytkownika
roverek
Użytkownik
Posty: 605
Rejestracja: 2007-02-22, 18:29
Lokalizacja: Szczecin

Re: Slack na jednej z tych maszyn... (?)

Post autor: roverek » 2008-06-02, 20:02

magnusek pisze:laptopami?
EEee jeden z nich to laptop ;P
[img]http://img148.imageshack.us/img148/9879/slackware1userbarzl9.gif[/img]
[img]http://img162.imageshack.us/img162/2268/barritagoogless6.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/42/8201.gif[/img]

magnusek
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 2004-10-05, 16:08

Re: Slack na jednej z tych maszyn... (?)

Post autor: magnusek » 2008-06-02, 21:24

roverek, który z nich to laptop?
uprzedzając:
1. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/en ... 83232.html
2. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/sm ... 59491.html
3. http://www.nokaut.pl/komputery-stacjona ... w-36m.html

bzyk, przecież, to jeszcze nie takie stare czasy :), a ten sprzęt w wielu firmach jeszcze służy

czezz, najważniejszy jest chipset, i na to najbardziej zwróć uwagę.

tomtom
Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 2007-10-29, 10:13
Kontakt:

Re: Slack na jednej z tych maszyn... (?)

Post autor: tomtom » 2008-06-03, 12:00

Fujitsu robi laptopy i komputery Esprimo.
Na Proliancie 570 z dyskami SAS postawilem S12 bez wiekszych problemow.
Ostatnio zmieniony 2008-06-03, 12:01 przez tomtom, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ