Twoje środowisko graficzne...

Instalacja Slackware Linux, problemy i wstępna konfiguracja, aktualizacje do nowszych wersji.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Jakiego środowiska graficznego używasz?

GNOME
7
8%
KDE
36
42%
XFCE
8
9%
FLUXBOX
22
26%
INNE
12
14%
 
Liczba głosów: 85

Awatar użytkownika
Paul999
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 2006-04-06, 16:19

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: Paul999 »

a gdzie jest windows + putty :?: :D

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3330
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 5.x x86_64
Kontakt:

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: mina86 »

Inne.

[ Dodano: 2008-12-31, 11:49 ]
Swoją drogą ciekawe byłoby napisanie serwera X opartego na ncurses. Ciekawe czy coś takiego byłoby w ogóle możliwe. ;) Pewnie niektóre aplikacje by się posypały, ale na dobrą sprawę, to chyba dałoby się coś takiego stworzyć.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną.
Post generated automatically by A.I. system code name ‘mina86’ in response to the previous one.

Awatar użytkownika
krzkar
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 2008-07-01, 12:46
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: krzkar »

Obecnie KDE 3.x, wcześniej Fluxbox czy FVWM (-Crystal najbardziej mi się spodobał). Przerzuciłem się, bo brat mi mówił, że Flux nie ładuje bibliotek (czy coś takiego) i się potem aplikacje dłużej uruchamiają. Prawda?

Czarny_Lisie, because nie becouse, a napewno nie beocuse
[b]less[/b] is more, but more [b]more[/b] than [b]more[/b] is, so [b]more[/b] is less [b]less[/b], so use more [b]less[/b] if you want less [b]more[/b]
[img]http://img50.imageshack.us/img50/4575/userbar3in1ex7.gif[/img]

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3330
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 5.x x86_64
Kontakt:

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: mina86 »

krzkar pisze:Przerzuciłem się, bo brat mi mówił, że Flux nie ładuje bibliotek (czy coś takiego) i się potem aplikacje dłużej uruchamiają. Prawda?
Eeee... Niby faktycznie KDE wczytuje całe Qt i wiele innych bibliotek, ale nie sądzę, żeby dzięki temu system miał nagle zacząć działać szybciej... W końcu to KDE. Jeżeli tak bardzo Ci to dokucza, to ustaw ze dwie aplikacje, aby uruchamiały się przy starcie i masz problem z głowy.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną.
Post generated automatically by A.I. system code name ‘mina86’ in response to the previous one.

Awatar użytkownika
krzychoo89
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 2006-08-30, 11:03
Kontakt:

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: krzychoo89 »

Fluxbox, bo nie lubie sobie utrudniac zycia za pomoca KDE, czy GNOME. Gdy mialem stary sprzet uzywalem flux'a poniewaz szkoda mi bylo pamieci na KDE. Zmienilem sprzet, pouzywalem troche KDE i GNOME'a i stwierdzilem ze to nie jest ani ladne, ani wygodne. Teraz na maszynie z 2 rdzeniami, 4GB ramu uzywam systemu ktory po uruchomieniu zajmuje 60MB pamieci ;)
It’s not a bug, it’s a feature ;)

nikkay
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 2007-09-22, 08:23

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: nikkay »

Aż 60MB? To co tam naładowałeś? :p
Ja się teraz z fluxboxa na ratpoisona przerzuciłem i nie narzekam. Choć czasem trzeba fluxboxa odpalić w Xnest, by np.w Gimpie albo czym takim coś porobić.

m4r1usz
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 2007-12-03, 15:10
Lokalizacja: Bielsko-Biala

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: m4r1usz »

Fluxbox - prosty i szybki a tego najbardziej potrzebuje.
Ostatnio zmieniony 2009-01-06, 17:17 przez m4r1usz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DpZ
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 2006-05-16, 18:09
Lokalizacja: Wąbrzeźno

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: DpZ »

a gdzie jest windomaker ??

Awatar użytkownika
ulises
Użytkownik
Posty: 314
Rejestracja: 2006-02-10, 20:49
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: ulises »

DpZ pisze:a gdzie jest windomaker ??
a gdzie jest twm :?: :P
This is Linux land. In silent nights you can hear the Windows machines rebooting.

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: dienet »

ulises pisze: a gdzie jest twm :?: :P
Cholernie przydatny w sytuacjach awaryjnych. Spisuje sie zawsze swietnie.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
ulises
Użytkownik
Posty: 314
Rejestracja: 2006-02-10, 20:49
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: ulises »

dienet pisze:Cholernie przydatny w sytuacjach awaryjnych. Spisuje sie zawsze swietnie.
no i ja to wiem :!: :)

poza tym, jeżeli poświęcić mu chwile i skonfigurować dotfile'a to może być bardzo funkcjonalny ;)
This is Linux land. In silent nights you can hear the Windows machines rebooting.

konus
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 2006-04-27, 09:48
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Twoje środowisko graficzne...

Post autor: konus »

fluxbox bez zaleznosci gnome i kde :>
#222288

ODPOWIEDZ