[Rozw.] Slackware-current i nie dzialajaca klawiatura i mysz

Instalacja Slackware Linux, problemy i wstępna konfiguracja, aktualizacje do nowszych wersji.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

tomjas
Użytkownik
Posty: 53
Rejestracja: 2007-09-12, 18:41
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

[Rozw.] Slackware-current i nie dzialajaca klawiatura i mysz

Post autor: tomjas »

Witam.
Zainstalowany slackware 12.2, od pol roku systematycznie upgradowany za pomoca slackpkg do wersji current. Po ostatnim upgradzie (kde-4.2.4 itp.) po uruchomieniu Xow nie dziala pod nimi mysz ani klawiatura. System chodzi, lecz pod Xami nic sie nie da zrobic - po uruchomieniu Xow pozostaje tylko twardy reset. Pod konsola wszystko ok. Czy ktos sie moze spotkal z takimi objawami? Moze jakis pakiet jest za duzo, z ktorym nie poradzil sobie slackpkg? Nie bardzo wiem gdzie szukac winy.
Z gory dzieki za wszelkie sugestie.

largo3: [Rozw.] a nie [ROZW]. ;)
Ostatnio zmieniony 2009-06-22, 10:23 przez tomjas, łącznie zmieniany 2 razy.
largo3
Moderator
Posty: 1297
Rejestracja: 2006-06-11, 11:08

Re: [Rozw.] Slackware-current i nie dzialajaca klawiatura i mysz

Post autor: largo3 »

UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452
tomjas
Użytkownik
Posty: 53
Rejestracja: 2007-09-12, 18:41
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: [Rozw.] Slackware-current i nie dzialajaca klawiatura i mysz

Post autor: tomjas »

Dzieki - o to chodzilo!
Awatar użytkownika
Hannibal
Moderator w st. spocz.
Posty: 1644
Rejestracja: 2004-06-08, 16:03
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: [Rozw.] Slackware-current i nie dzialajaca klawiatura i mysz

Post autor: Hannibal »

Jak dla mnie to autowykrywanie jest mocno nieciekawe - nie wiem czy to wina evdev-a, hala czy czegoś innego, ale takich cyrków z klawiaturą jakie mam teraz to nie pamiętam. Nie dosyć że nie ma pliterek po każdym przełączeniu z konsoli to jeszcze czasem inne klawisze przestają działać - jak dla mnie masakra.

W każdym razie dzięki za info że "AllowEmptyInput" wpisuje się w ServerLayout. Ja próbowałem w Device i nic mi to nie dawało...
[size=75]Hannibal@current@2.6.X[/size]
ODPOWIEDZ