[Rozw]Flash slackware64

Instalacja Slackware Linux, problemy i wstępna konfiguracja, aktualizacje do nowszych wersji.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

przemo_slack
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 2009-03-21, 20:57

[Rozw]Flash slackware64

Post autor: przemo_slack »

Zainstalowałem wczoraj slackware 64.Sciągnołem paczkę z scxd i zainstalowałem.Nie wiem dlaczego,ale nie działa.Korzystam z Opery.Mam zrobiony multilib.
Ostatnio zmieniony 2009-09-26, 09:13 przez przemo_slack, łącznie zmieniany 2 razy.
Wystarczyły dwa c64 aby wysłać człowieka na orbitę,dziś nie wystarczy dwurdzeniowy procesor aby uruchomić Vistę.

largo3
Moderator
Posty: 1297
Rejestracja: 2006-06-11, 11:08

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: largo3 »

Zobacz na opera:plugins (wpisz w pasku adresu) czy Opera wykrywa Flasha. Jeśli nie to w preferencjach Opery dodaj odpowiedni katalog zawierający pliki wtyczki do listy katalogów, w których przeglądarka ma szukać wtyczek.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: dienet »

A jak by to co lagro napisal nie dzialalo to zrob jeszcze:

Kod: Zaznacz cały

ldd libflashplayer.so
I upewnij sie ze ma wszystkie liby.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3330
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 5.x x86_64
Kontakt:

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: mina86 »

dienet pisze:A jak by to co lagro napisal nie dzialalo to zrob jeszcze: ldd libflashplayer.so I upewnij sie ze ma wszystkie liby.
Możliwe, że będziesz musiał zainstalować mozilla-solibs i powrzucać biblioteki w odpowiednie miejsca.

Ponadto, uruchom Operę z argumentem --debugplugin.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną.
Post generated automatically by A.I. system code name ‘mina86’ in response to the previous one.

przemo_slack
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 2009-03-21, 20:57

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: przemo_slack »

Zainstalowałem ręcznie libflashplayer.so i teraz w operze ,nie pojawia się monit o braku wtyczki,ale zamiast animacji flash np: na youtube,pojawia się białe pole.
Wystarczyły dwa c64 aby wysłać człowieka na orbitę,dziś nie wystarczy dwurdzeniowy procesor aby uruchomić Vistę.

tomtom
Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 2007-10-29, 10:13
Kontakt:

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: tomtom »

moze odinstaluj paczke z scxd i zbuduj samodzielnie ze slackbuilda?

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: dienet »

tomtom, go sie nie buduje. To tylko 1 (jeden) plik już binarny. Co za problem go skopiować tam gdzie trzeba?
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

tomtom
Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 2007-10-29, 10:13
Kontakt:

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: tomtom »

W drugim zdaniu sam sobie odpowiedziales na pytanie w tymze zdaniu zawarte :mrgreen:

przemo_slack
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 2009-03-21, 20:57

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: przemo_slack »

Skopiowałem go ręcznie i nadal nie działa.
Wystarczyły dwa c64 aby wysłać człowieka na orbitę,dziś nie wystarczy dwurdzeniowy procesor aby uruchomić Vistę.

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: dienet »

przemo_slack, pokaz wynik ldd libflashplayer.so. Czytaj wszystkie posty. Odpowiadaj na wszystkie posty (sposoby rozwiazania Twojego problemu).
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

przemo_slack
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 2009-03-21, 20:57

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: przemo_slack »

Problem rozwiązany .Użyłem flash 9.
Wystarczyły dwa c64 aby wysłać człowieka na orbitę,dziś nie wystarczy dwurdzeniowy procesor aby uruchomić Vistę.

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: dienet »

przemo_slack, czyli brakuje libow jak na moj nos. Zle nawiasy przy Rozw.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

pejter
Użytkownik
Posty: 274
Rejestracja: 2005-09-21, 23:47

Re: [Rozw]Flash slackware64

Post autor: pejter »

Hi,

Odkopuję, Zainstalowałem slackware 64, ściągnąłem flasha w wersji _64 skopiowałem go do odpowiedniego katalogu, ścieżki w operze sprawdziłem, i ... nie działa.

Kod: Zaznacz cały

bash-4.1# ldd libflashplayer.so    
ldd: uwaga: brak uprawnień do wykonywania `./libflashplayer.so'
        nie jest dynamicznym programem wykonywalnym
bash-4.1# 
Co z tym można zrobić?

ODPOWIEDZ