Strona 1 z 1

Slackware + LMS Nie możliwa instalacja.

: 2010-03-01, 16:54
autor: vitkovskyyy
Witam, na wstępie chciałbym się przywitać, Witam bardzo serdecznie :)

Z Linuxami miałem już doczynienia, ale Slackwar'a chciałem postawić na kompie jako serwer do lanu, niestety nie udało mi się to z dwóch powodów, a wyniki wyszukiwania google mi nic nie przynosi na myśl.

Podczas bootowania za pierwszym razem wyskakiwał mi błąd odnośnie:

Kernel panic ... IOAPIC + timer ... ale w biosie zmieniłem opcje i kolejna próba bootowania poszła o krok dalej, niestety do czasu ...

Na tym momencie obecnie stoję ...

Fatal Data Error - DATA FOR LIVE CD NOT FOUND. ARE YOU USING UNSUPPORTED SCSI?

i bootowanie zatrzymuje się...


Poradźcie coś - HELP ...

Info odnośnie sprzętu:

cpu Ath AMD Phenom II 4x 3,15 Ghz
gpu gts 250 1 gb ddr3
ram 2 gb ddr3 1333mhz

Re: Slackware + LMS Nie możliwa instalacja.

: 2010-03-01, 17:10
autor: darjerz
Pierwsze zasadnicze pytanie czy sumy kontrolne instalacyjnego Cd są ok?

Re: Slackware + LMS Nie możliwa instalacja.

: 2010-03-01, 17:23
autor: vitkovskyyy
wybacz ... jak to sprwdzić na nagranej płytce? bo obrazu iso nie mam ...

Re: Slackware + LMS Nie możliwa instalacja.

: 2010-03-01, 20:42
autor: darjerz
W skrócie to tak: md5sum /dev/"twójnapędcd" i porónujemy z md5 podanej Cd
Kolega zajrzał do FAQ? http://forum.slackware.pl/viewtopic.php?p=101473#101473

Re: Slackware + LMS Nie możliwa instalacja.

: 2010-03-01, 21:17
autor: dienet
UNSUPPORTED SCSI
nfo odnośnie sprzętu:

cpu Ath AMD Phenom II 4x 3,15 Ghz
gpu gts 250 1 gb ddr3
ram 2 gb ddr3 1333mhz
Nie ma to jak dawać informacje *nie*odnośnie błędu.
Abstrahując już od tych wszystkich sum, może podasz nam jakiego konkretnie kontrolera używasz?

Re: Slackware + LMS Nie możliwa instalacja.

: 2010-03-04, 15:48
autor: vitkovskyyy
czesc, nie czepiaj się, nie jestem mistrzem komputerowym, kontroler sata ... wypalilem 2 plytke z innego źródła sciagnieta i to samo wyskakuje.