gkrellm i uzycie dysków

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
____0
Użytkownik
Posty: 693
Rejestracja: 2005-08-27, 22:42
Lokalizacja: Niepołomice
Kontakt:

gkrellm i uzycie dysków

Post autor: ____0 » 2006-08-07, 22:24

Witam
mam maly problem mianowicie gkrellm pokazuje tylko uzycie dysk hda (windows) a hdb (slackware) ma 0 uzycie
w czym tkwi problem?
kernel 2.4

Awatar użytkownika
Phantom_Warrior
Użytkownik
Posty: 141
Rejestracja: 2005-09-26, 16:30
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Re: gkrellm i uzycie dysków

Post autor: Phantom_Warrior » 2006-08-07, 23:24

Może zły punkt montowania w konfiguracji?
[url=http://bdtk.sourceforge.net][img]http://bdtk.sourceforge.net/bdt-ready.png[/img][/url] [url=http://www.gnu.org/software/bash/bash.html][img]http://pin.if.uz.zgora.pl/~mosy_phx/bash_button.png[/img][/url] [url=http://www.vim.org][img]http://pin.if.uz.zgora.pl/~mosy_phx/vim_the_editor.png[/img][/url] #339995

Awatar użytkownika
____0
Użytkownik
Posty: 693
Rejestracja: 2005-08-27, 22:42
Lokalizacja: Niepołomice
Kontakt:

Re: gkrellm i uzycie dysków

Post autor: ____0 » 2006-08-11, 13:18

faktycznie w konfiguracji mam zapisane hdb a powinno byc hdc

Kod: Zaznacz cały

disk device hdb 3 1 1 1 1 -1 0
disk chart_config hdb 40 2000 0 1 0 0 : 0 0 0 0 500 : 0 0 0 0 500
tylko ze po zmianie z hdb na hdc nic nie daje
punkt montowania partycji slacka to /dev/hdc5.

ODPOWIEDZ