Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
kyan
Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 2008-04-22, 05:35
Lokalizacja: /home/kyan/

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: kyan » 2010-01-23, 21:35

nowa tapetka :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: m00n » 2010-01-23, 22:30

Ostatnio zmieniony 2010-01-23, 22:31 przez m00n, łącznie zmieniany 2 razy.
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: Pajaczek » 2010-01-24, 01:56

kyan, świetny... taki żywiołowy. Ale chyba długo przy takim pulpicie nie da się wytrzymać??

Awatar użytkownika
kyan
Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 2008-04-22, 05:35
Lokalizacja: /home/kyan/

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: kyan » 2010-01-24, 08:46

zobaczymy :mrgreen:

edytka:
coby nie zaśmiecać, przy takim pulpicie wytrzymuje się całkiem fajnie :) pomijając fakt, że i tak przez większość czasu zasłaniają go jakieś okna

aha tapetka jest stąd:
http://dzineblog.com/2010/01/50-really- ... gners.html

kilka innych sympatycznych też tam jest, polecam przejrzeć
Ostatnio zmieniony 2010-02-09, 09:21 przez kyan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nid3p
Użytkownik
Posty: 100
Rejestracja: 2008-12-15, 16:27
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: nid3p » 2010-02-05, 22:47

a to mój
Obrazek
SLACKWARE USER yeah!!!:)

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: syriusz666 » 2010-02-08, 22:25

mina86 pisze:
syriusz666 pisze:syriusz666, 1600x900, kurcze zazdroszczę!
syriusz666 pisze:dienet dźieki :) wkoncu sie dorobiłem normalnego monitora
Normalne monitory mają proporcje 4:3... 16:10, a tym bardziej 16:9 to nowomoda dla ludzi, którzy komputer używają zamiast telewizorów... ;\ I osobiście doskwiera mi brak dużych monitorów 4:3.
mina86 czyzbys ulegl nowej modzie i uzywasz komputera jako telewizora ? :D :)

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: m00n » 2010-02-09, 00:01

z tego co mi wiadomo to chodzi o koszta produkcji, więcej matryc można wyciąc w kształcie panoramy z jednej płyty.
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: syriusz666 » 2010-02-09, 13:17

m00n pisze:z tego co mi wiadomo to chodzi o koszta produkcji, więcej matryc można wyciąc w kształcie panoramy z jednej płyty.
m00n skad masz takie info ? :)
Ostatnio zmieniony 2010-02-09, 13:17 przez syriusz666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: m00n » 2010-02-09, 18:20

znajomy pracuje w LG
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: syriusz666 » 2010-02-09, 19:06

Jakos nie chce mi sie w to wierzyc, gdyz sugerowalo by to ze wrpowadzenie na rynek monitorow panoramicznych spowodowane bylo tym ze z jeden plyte mozna wyciac wiecej matryc.

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: Pajaczek » 2010-02-09, 19:36

Coś mi się kiedyś obiło, że przyczyną jest łatwiejsze wykonanie panoramy przy tej samej przekątnej (jeden z boków mniejszy).
Dość oczywistym jest chyba, że najtańsze (jednostkowo) są najpopularniejsze, bo tłoczone masowo (stąd niższe koszty).
A jako ciekawostkę dla tych co nie wiedzą, monitory od 20" w górę, z wyjściami cyfrowymi są objęte w UE dodatkowym haraczem.

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: m00n » 2010-02-09, 20:25

dokladnie tak jak napisal Pajaczek
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: syriusz666 » 2010-03-07, 18:54

Slackware13 na VB z racji braku dostepu do wlasnego pc screen
Ostatnio zmieniony 2010-03-11, 21:43 przez syriusz666, łącznie zmieniany 1 raz.

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: syriusz666 » 2010-04-22, 12:22

Slackware64, fluxbox 1.1.1, conky, motyw: nova-black, chrome, irssi, na pasku: kadu, skype, azureus, steam, lxmusic (xmms2), nic specjalnego, screen

Awatar użytkownika
cabana
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 2011-05-02, 17:42
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: cabana » 2012-01-25, 10:48

Obrazek
I'm administrator. This is Jackass :D

ODPOWIEDZ