Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
Archimedes
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 2009-03-22, 11:30

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: Archimedes »

Nic nadzwyczajnego ale się pochwale:

Obrazek

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: dienet »

Archimedes, wow fajne, takie czarno-biale. Daj linka do ikon.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Archimedes
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 2009-03-22, 11:30

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: Archimedes »

To motyw HightContrastLight jest w kde 3.5. Same ikonki podejżewam, że znajdziesz na http://www.kde-look.org

Awatar użytkownika
ydoom
Użytkownik
Posty: 261
Rejestracja: 2009-08-27, 14:24

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: ydoom »

Pulpit

KDE, bez tapety, Plastik.
Wszystkie panele (dolny, boczne i yakuake) ustawione na autoukrywanie - tutaj wyciągnięte do zdjęcia.

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: dienet »

Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Lolo
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 2008-02-19, 09:27
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: Lolo »

A u mnie:

Obrazek

środowisko graficzne: awesome wm
tapeta: http://fc08.deviantart.com/fs39/f/2008/ ... ixians.png
uruchomiony vim i alsamixer na xterm'ie
Ostatnio zmieniony 2009-11-05, 08:19 przez Lolo, łącznie zmieniany 1 raz.
In the world of freedom there are no walls so we don't need any windows or gates...

stiv
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 2009-05-29, 10:04

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: stiv »

Możesz podać namiar na tą tapetkę?

Awatar użytkownika
PabloEsc
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 2009-11-01, 18:20

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: PabloEsc »

Mój desktop na GSB
Zajęty
Obrazek
Czysty
Obrazek

Update dla largo3 : tapeta jest tu : Link

[ Komentarz dodany przez: largo3: 2009-11-07, 23:47 ]
Dziękuję. :)
Ostatnio zmieniony 2009-11-03, 18:27 przez PabloEsc, łącznie zmieniany 1 raz.

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: syriusz666 »

Ostatnio zmieniony 2009-11-20, 08:57 przez syriusz666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: webster »

Moje :) nic więcej niż trzeba :) 4x Eterm - Rozciagniete bo mam 2 monitory - Tapetka z Ubuntu bo jest świetna :))
http://img519.imageshack.us/img519/8123/snapshot1e.png
Ostatnio zmieniony 2009-11-30, 09:40 przez webster, łącznie zmieniany 1 raz.
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Awatar użytkownika
dreamwalker
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 2006-06-30, 08:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: dreamwalker »

[b]Niech Moc będzie z Wami![/b]

Awatar użytkownika
ydoom
Użytkownik
Posty: 261
Rejestracja: 2009-08-27, 14:24

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: ydoom »

Nudy, procesor na 100%, no to zrobilem screena ;)

screen


wojtbis

conky u pawelq

Post autor: wojtbis »

pawelq,
Jak masz ustawione polecenie pokazujące stan pendriva. Ja mam tak:
Pendrive:${if_mounted /media/pendrive}${alignr}${fs_free /media/pendrive} / ${fs_size /media/pendrive}${endif}
${if_mounted /media/pendrive}${fs_bar 4 /media/pendrive}${endif}

Chodzi mi oto, by conky pokazywał informacje gdy pendrive nie jest zamontowany "not mounted"

adamz667
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 2009-12-02, 15:01
Lokalizacja: z domu.

Re: Zrzuty ekranów stacji roboczych Slackware

Post autor: adamz667 »

A tutaj moja dziecina:

Obrazek

Prosty i czytelny.

KDE 4.3.3 + jakaś tapeta z deviantart

ODPOWIEDZ