jak podłaczyć telewizor?

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

bob101
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 2007-12-24, 11:45
Kontakt:

jak podłaczyć telewizor?

Post autor: bob101 »

Witam:)
Wiecie może jak zrobić żeby na telewizorze mogłem odtwarzać filmy z mojego laptopa, mam na nim zaladowany slackware 12, jest do tego jakiś odpowiedni soft ? kalbe wszystko mam tyko nie wiem jak sprawić żeby slackware przekazywał wszystko na telewizor.dzieki pozdrawiam

topdolar
Użytkownik
Posty: 389
Rejestracja: 2006-10-05, 18:35

Re: jak podłaczyć telewizor?

Post autor: topdolar »

na lapku powinien byc przycisk funkcyjny, ktory przelacza z wyswietlacza na wysjce zewnetrzne

Awatar użytkownika
ulises
Użytkownik
Posty: 314
Rejestracja: 2006-02-10, 20:49
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: jak podłaczyć telewizor?

Post autor: ulises »

a może więcej konkretów :!:
chociaż karte graficzną podaj :!:
This is Linux land. In silent nights you can hear the Windows machines rebooting.

Awatar użytkownika
julaf
Użytkownik
Posty: 122
Rejestracja: 2006-07-22, 15:06

Re: jak podłaczyć telewizor?

Post autor: julaf »

topdolar, przycisk funkcyjny jest po to, aby wybierać między wyświetlaczem w laptopie a wyjściem d-sub(czy też dvi). Telewizor podłączamy zazwyczaj przez tv-out i obraz powinien być wyświetlany niezależnie od zainstalowanego oprogramowania(choć może nie najlepszej jakości). Aby jakość obrazu polepszyć potrzebne są mniejsze lub większe ingerencje w xorg.conf.
[img]http://img85.imageshack.us/img85/7513/strajk111qi3ko8lmta9.jpg[/img]

Awatar użytkownika
slackman
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 2006-12-06, 18:28

Re: jak podłaczyć telewizor?

Post autor: slackman »

tu jest opis dla Intela może się przyda, dotyczy podłączenia drugiego monitora lub TV: http://eko.one.pl/index.php?page=Xinerama
Ostatnio zmieniony 2007-12-30, 22:35 przez slackman, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ