Opera + flash plugin

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Opera + flash plugin

Post autor: dienet » 2008-01-02, 19:09

Pewnie 9.50 jest juz bardzo dopracowane pod tym wzgledem. Ale nadal to jest beta.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Marque
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 2006-12-29, 15:58
Lokalizacja: /home/marque
Kontakt:

Re: Opera + flash plugin

Post autor: Marque » 2008-01-06, 13:25

Ja już chyba zwariuję. Non stop się wiesza. Chyba nie dla mnie pisana jest opera :(
[b]Slackware - Because it work ![/b]
[url=http://www.slackware.com][img]http://home.elka.pw.edu.pl/~mulaski/userbars/Slackware_userbar.gif[/img][/url]
Fluxbox - Because it beatiful !
[url=http://www.fluxbox.org][img]http://img.userbars.pl/93/18597.png[/img][/url]
Google - Baceuse it useful !
[url=http://www.google.pl][img]http://img.userbars.pl/35/6824.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
slawul
Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 2005-08-07, 11:23

Re: Opera + flash plugin

Post autor: slawul » 2008-01-06, 18:50

Marque a skąd masz tą operę - tzn. paczkę? Przyznam się że też kiedyś jak mnie pamięć nie myli miałem coś takiego, ale to było całą wieczność temu. Jeśli mogę coś poradzić to weź rozpakuj binarkę gdzieś w swoim katalogu uruchom i zobacz czy to samo występuje.

Powodzenia!
[i][size=84]Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego... Pamiętaj - Amatorzy zbudowali Arkę, Profesjonaliści Titanica...[/size][/i]
O czym to świadczy?

Awatar użytkownika
Marque
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 2006-12-29, 15:58
Lokalizacja: /home/marque
Kontakt:

Re: Opera + flash plugin

Post autor: Marque » 2008-01-08, 15:48

Niestety to nic nie dało slawul dalej to samo

[ Dodano: 2008-01-08, 15:48 ]
Opere miałem z www.operapl.net ale binarka z linuxpackages.net zachowywała się tak samo
[b]Slackware - Because it work ![/b]
[url=http://www.slackware.com][img]http://home.elka.pw.edu.pl/~mulaski/userbars/Slackware_userbar.gif[/img][/url]
Fluxbox - Because it beatiful !
[url=http://www.fluxbox.org][img]http://img.userbars.pl/93/18597.png[/img][/url]
Google - Baceuse it useful !
[url=http://www.google.pl][img]http://img.userbars.pl/35/6824.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
slawul
Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 2005-08-07, 11:23

Re: Opera + flash plugin

Post autor: slawul » 2008-01-08, 16:59

Mogę Ci pomóc tylko tak opera-9.50 . To jest paczka najnowszej opery beta wczoraj spaczkowana, oczywiście mam nadzieję że masz qt bo to jest shared-qt. Już spolonizowana, mi na niej flash pracuje póki co bez zarzutu. Może w przyszłości będę paczkował z flashem. :-)
[EDIT]
Jednak póki co oddzielnego flasha mam, może komuś to się przyda
flash-player-plugin-9.0_r115

Miłej zabawy.
Ostatnio zmieniony 2008-01-11, 22:15 przez slawul, łącznie zmieniany 2 razy.
[i][size=84]Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego... Pamiętaj - Amatorzy zbudowali Arkę, Profesjonaliści Titanica...[/size][/i]
O czym to świadczy?

Awatar użytkownika
Marque
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 2006-12-29, 15:58
Lokalizacja: /home/marque
Kontakt:

Re: Opera + flash plugin

Post autor: Marque » 2008-01-11, 15:37

Kurcze paczki nic nie pomogły :(
Próba instalacji ze Slackbuilda Slawula nie pomogła :( wyskoczyły takie blędy :

Kod: Zaznacz cały

./opera.SlackBuild: line 1: 1:: command not found
./opera.SlackBuild: line 2: 2:: command not found
./opera.SlackBuild: line 3: 3:: command not found
./opera.SlackBuild: line 4: 4:: command not found
./opera.SlackBuild: line 5: 5:: command not found
./opera.SlackBuild: line 6: 6:: command not found
./opera.SlackBuild: line 7: 7:: command not found
./opera.SlackBuild: line 8: 8:: command not found
./opera.SlackBuild: line 9: 9:: command not found
./opera.SlackBuild: line 10: 10:: command not found
./opera.SlackBuild: line 11: 11:: command not found
./opera.SlackBuild: line 12: 12:: command not found
./opera.SlackBuild: line 13: 13:: command not found
./opera.SlackBuild: line 14: 14:: command not found
./opera.SlackBuild: line 15: 15:: command not found
./opera.SlackBuild: line 16: 16:: command not found
./opera.SlackBuild: line 17: 17:: command not found
./opera.SlackBuild: line 18: 18:: command not found
./opera.SlackBuild: line 19: 19:: command not found
./opera.SlackBuild: line 20: syntax error near unexpected token `then'
./opera.SlackBuild: line 20: `20:  if [ ! -e $NAME-$VERSION-$DATE-shared-qt.i386-$SNAPSHOT.tar.bz2 ]; then' 
Slackbuild Zielonego też nie chciał współpracować :
gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Zakończenie z błędem z powodu uprzednich błędów
WIdocznie coś głębiej w systemie siedzi . Nie wiecie czym to jest spowodowane? Proszę pomóżcie bo już nie mam siły :(

PS Slawul dzięki za pomoc na gg ;)
[b]Slackware - Because it work ![/b]
[url=http://www.slackware.com][img]http://home.elka.pw.edu.pl/~mulaski/userbars/Slackware_userbar.gif[/img][/url]
Fluxbox - Because it beatiful !
[url=http://www.fluxbox.org][img]http://img.userbars.pl/93/18597.png[/img][/url]
Google - Baceuse it useful !
[url=http://www.google.pl][img]http://img.userbars.pl/35/6824.gif[/img][/url]

ODPOWIEDZ