Dziwne błędy - GNOME

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

toro1984
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 2007-10-13, 11:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Dziwne błędy - GNOME

Post autor: toro1984 » 2008-04-15, 19:35

Witam
Zainstalowałem dropline gnoma i początkowo wszytsko fajnie chodziło. Jednak przyszło mi do głowy żeby zainstalować compiza wg tego

HOWTO

No i problemy się zaczęły. Piersza sprawa wyskakują mi błędy tego typu:
http://www.eupload.pl/zrzutekranu_png14
Obrazek

Nie wiem czy to jest wina compiza, ale wydaje mi się że chyba tak, bo ostatnim razem jak instalowałem compiza też mi zaraz po jego instalce zaczęło wyskakiwać taki błąd. Odinstalowałem compiza ale to nic nie dało. Nadal błąd się pojawia.
Wiecie jak to zlikwidować?
Ostatnio zmieniony 2008-04-15, 19:36 przez toro1984, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Dziwne błędy - GNOME

Post autor: dienet » 2008-04-15, 20:10

To wina GNOMA, bo pewnie mu nie pasuje to jak jego okna traktuje Compiz. Pewnie musisz tego apletu sie pozbyc i go nie uzywac razem z Compizem.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

toro1984
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 2007-10-13, 11:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Dziwne błędy - GNOME

Post autor: toro1984 » 2008-04-15, 20:48

Chyba nieuważnie przeczytałeś mojego posta :) Napisałem, że compiz został odinstalowany a błąd nadal występuje, więc to chyba nie wina compiza. Wszystkie skałdniki, które instalowałem wraz z compizem wg podanego przeze mnie HOWTO również wyrzuciłem. A dalej jest lipa :/

Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik
Posty: 393
Rejestracja: 2005-12-23, 18:16
Lokalizacja: Elbląg

Re: Dziwne błędy - GNOME

Post autor: Karol » 2008-04-17, 16:50

a spróbuj z np tty3 uruchomić gnome przez startx i jak Ci się odpali to daj ctrl+alt+F3 i zobacz logi :)
who cares?

toro1984
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 2007-10-13, 11:03
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Dziwne błędy - GNOME

Post autor: toro1984 » 2008-04-20, 00:19

Odpalałem na tt3 i nie wiem gdzie mam sprawdzić te logi :] Założyłem ten sam temat na oficjalnym forum dropline-gnome. Jest tam link do skryptu, który sprawdza poprawność instalacji gnoma (chyba). Załączam tutaj linki do dwóch plików, jeden ze wszystkimi błędami jakie mi wyskakują zawsze po ładowaniu gnoma oraz drugi z wynikami skryptu z tamtego forum.



link1
link2

Problem rozwiązany :) Na forum dropline wszystko napisałem co i jak.

pozdr!
Ostatnio zmieniony 2008-04-20, 13:42 przez toro1984, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ