Strona 1 z 1

Dziwne błędy - GNOME

: 2008-04-15, 19:35
autor: toro1984
Witam
Zainstalowałem dropline gnoma i początkowo wszytsko fajnie chodziło. Jednak przyszło mi do głowy żeby zainstalować compiza wg tego

HOWTO

No i problemy się zaczęły. Piersza sprawa wyskakują mi błędy tego typu:
http://www.eupload.pl/zrzutekranu_png14
Obrazek

Nie wiem czy to jest wina compiza, ale wydaje mi się że chyba tak, bo ostatnim razem jak instalowałem compiza też mi zaraz po jego instalce zaczęło wyskakiwać taki błąd. Odinstalowałem compiza ale to nic nie dało. Nadal błąd się pojawia.
Wiecie jak to zlikwidować?

Re: Dziwne błędy - GNOME

: 2008-04-15, 20:10
autor: dienet
To wina GNOMA, bo pewnie mu nie pasuje to jak jego okna traktuje Compiz. Pewnie musisz tego apletu sie pozbyc i go nie uzywac razem z Compizem.

Re: Dziwne błędy - GNOME

: 2008-04-15, 20:48
autor: toro1984
Chyba nieuważnie przeczytałeś mojego posta :) Napisałem, że compiz został odinstalowany a błąd nadal występuje, więc to chyba nie wina compiza. Wszystkie skałdniki, które instalowałem wraz z compizem wg podanego przeze mnie HOWTO również wyrzuciłem. A dalej jest lipa :/

Re: Dziwne błędy - GNOME

: 2008-04-17, 16:50
autor: Karol
a spróbuj z np tty3 uruchomić gnome przez startx i jak Ci się odpali to daj ctrl+alt+F3 i zobacz logi :)

Re: Dziwne błędy - GNOME

: 2008-04-20, 00:19
autor: toro1984
Odpalałem na tt3 i nie wiem gdzie mam sprawdzić te logi :] Założyłem ten sam temat na oficjalnym forum dropline-gnome. Jest tam link do skryptu, który sprawdza poprawność instalacji gnoma (chyba). Załączam tutaj linki do dwóch plików, jeden ze wszystkimi błędami jakie mi wyskakują zawsze po ładowaniu gnoma oraz drugi z wynikami skryptu z tamtego forum.



link1
link2

Problem rozwiązany :) Na forum dropline wszystko napisałem co i jak.

pozdr!