Sztywne ustawienia odswiezania

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
____0
Użytkownik
Posty: 693
Rejestracja: 2005-08-27, 22:42
Lokalizacja: Niepołomice
Kontakt:

Sztywne ustawienia odswiezania

Post autor: ____0 »

Witam
Czy jest mozliwosc aby xorg korzystal tylko z ustawien Modeline?, nie zadnych innych.
http://www.linki.cal.pl

Awatar użytkownika
kazalot
Użytkownik
Posty: 1259
Rejestracja: 2006-04-05, 10:48

Re: Sztywne ustawienia odswiezania

Post autor: kazalot »

mysle ze zalezy od sterownikow, nvidia np ma wlasne opcje do tego i na modeline raczej nie patrzy.

Awatar użytkownika
____0
Użytkownik
Posty: 693
Rejestracja: 2005-08-27, 22:42
Lokalizacja: Niepołomice
Kontakt:

Re: Sztywne ustawienia odswiezania

Post autor: ____0 »

ja uzywam openchrome (laptop)

Kod: Zaznacz cały

01:00.0 VGA compatible controller: VIA Technologies, Inc. UniChrome Pro IGP (rev 01)
jest mi to potrzebne poniewaz jesli np w wine odpale starcraft to on zmienia mi rozdzielczosc oraz odswierzanie ktore powoduje calkowite zamazanie obrazu, a jesli mam w wine wirtualny pulpit to gra chodzi bardzo wolno...
Direct rendering obecne.
http://www.linki.cal.pl

ODPOWIEDZ