zdalny pulit: wykorzystanie standardowego narzędzia windowsa

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
gutek8654
Użytkownik
Posty: 231
Rejestracja: 2006-06-13, 18:07
Kontakt:

zdalny pulit: wykorzystanie standardowego narzędzia windowsa

Post autor: gutek8654 »

witam,
mam następujący problem:
mam postawiony serwer wraz z VNCSerwer i wszystko pięknie działa gdy łączę się z min za pomocą UltraVNCViever spod windows'a. Jednak czy jest możliwość połączenia się z serwerem wykorzystując standardowe urządzenie windows'owa (Połączenie pulpitu zdalnego [vista])? inny serwer czy jakieś specjalne ustawienia??
z góry dzięki za odpowiedź :)
Ostatnio zmieniony 2008-12-25, 12:41 przez gutek8654, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kyan
Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 2008-04-22, 05:35
Lokalizacja: /home/kyan/

Re: zdalny pulit: wykorzystanie standardowego narzędzia windowsa

Post autor: kyan »

Jest np cos takiego: XRDP ale zaznacze od razu, ze jeszcze nie mialem okazji korzystac. Swoja droga czy nie bylo wlasnie calkiem niedawno tematu o tym? :neutral:

Awatar użytkownika
gutek8654
Użytkownik
Posty: 231
Rejestracja: 2006-06-13, 18:07
Kontakt:

Re: zdalny pulit: wykorzystanie standardowego narzędzia windowsa

Post autor: gutek8654 »

heh no być może, być może nie mogłem się doszukać ;) ale wielkie dzięki, o to mi właśnie chodziło :)

Awatar użytkownika
kyan
Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 2008-04-22, 05:35
Lokalizacja: /home/kyan/

Re: zdalny pulit: wykorzystanie standardowego narzędzia windowsa

Post autor: kyan »

podziel się wrażeniami bo sam jestem ciekaw :)

ps. dodaj lepiej taga [rozw.] do tematu bo jeszcze jakiś mod się przyczepi ;-)

Awatar użytkownika
gutek8654
Użytkownik
Posty: 231
Rejestracja: 2006-06-13, 18:07
Kontakt:

Re: zdalny pulit: wykorzystanie standardowego narzędzia windowsa

Post autor: gutek8654 »

tzn. żeby to wszystko hulało to trzeba było jeszcze VNCserver zostawić, bez większych konfiguracji wszystko mi działało do ręki. miałem jak na razie sposobność wypróbować to tylko na lan'ie i nie jest to demon szybkości, ale do moich zastosować jest wystarczające, choć zaczynam się obawiać jak podłącze się do tego z zewnątrz...

ps.
nie bardzo mogę edytować temat w pierwszym poście;/
Ostatnio zmieniony 2008-12-31, 09:12 przez gutek8654, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzkar
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 2008-07-01, 12:46
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Re: zdalny pulit: wykorzystanie standardowego narzędzia windowsa

Post autor: krzkar »

Jak ktoś przetestuje na globalnym połączeniu, to proszę niech się podzieli wrażeniami, bo w niedalekiej przyszłości mam zamiar zrobić babci zdalną pomoc :)

To może usuń "standardowego", popraw pulit na pulpit i dopisz [Rozw.] . Jak chcesz masz jeszcze do dyspozycji opis.
[b]less[/b] is more, but more [b]more[/b] than [b]more[/b] is, so [b]more[/b] is less [b]less[/b], so use more [b]less[/b] if you want less [b]more[/b]
[img]http://img50.imageshack.us/img50/4575/userbar3in1ex7.gif[/img]

ODPOWIEDZ