[Rozw.] Fluxbox - błędy

Czyli jak najefektywniej (lub efektowniej) skonfigurować Slackware'a w komputerze domowym

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
knives
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 2009-09-24, 14:43

[Rozw.] Fluxbox - błędy

Post autor: knives »

Slackware64 13.37 - standardowa instalacja.
Wybór window managera: fluxbox.
Reboot. Login. startx.
Fluxbox wygląda i działa normalnie.
Jednak CTRL+ALT+F1 pokazuje:

Kod: Zaznacz cały

Failed to read: session.screen0.toolbar.alpha
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.layer
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.onhead
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.placement
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.height
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.tools
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.mode
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.alignment
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.iconWidth
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.iconTextPadding
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.usePixmap
Setting default value
Failed to read: session.screen0.strftimeFormat
Setting default value
Sprawdziłem też na maszynie wirtualnej; to samo.
Nie chce mi się wierzyć, że coś takiego przeszło do stabilnej wersji Slacka.
Mógłby ktoś sprawdzić, czy ma takie same błędy podczas uruchamiania Fluxboksa?
Ostatnio zmieniony 2011-12-04, 00:16 przez knives, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Fluxbox - błędy

Post autor: dienet »

knives, to nie są błędy, to są braki w konfiguracji. Dodaj te brakujące linie do init w ~/.fluxbox, a znikną.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
knives
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 2009-09-24, 14:43

Re: [Rozw.] Fluxbox - błędy

Post autor: knives »

Oh, dzięki.

ODPOWIEDZ