Strona 1 z 1

[Rozw.] Fluxbox - błędy

: 2011-12-03, 21:53
autor: knives
Slackware64 13.37 - standardowa instalacja.
Wybór window managera: fluxbox.
Reboot. Login. startx.
Fluxbox wygląda i działa normalnie.
Jednak CTRL+ALT+F1 pokazuje:

Kod: Zaznacz cały

Failed to read: session.screen0.toolbar.alpha
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.layer
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.onhead
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.placement
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.height
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.tools
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.mode
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.alignment
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.iconWidth
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.iconTextPadding
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.usePixmap
Setting default value
Failed to read: session.screen0.strftimeFormat
Setting default value
Sprawdziłem też na maszynie wirtualnej; to samo.
Nie chce mi się wierzyć, że coś takiego przeszło do stabilnej wersji Slacka.
Mógłby ktoś sprawdzić, czy ma takie same błędy podczas uruchamiania Fluxboksa?

Re: Fluxbox - błędy

: 2011-12-03, 22:51
autor: dienet
knives, to nie są błędy, to są braki w konfiguracji. Dodaj te brakujące linie do init w ~/.fluxbox, a znikną.

Re: [Rozw.] Fluxbox - błędy

: 2011-12-04, 00:20
autor: knives
Oh, dzięki.