Który wybrać i jak przełączać??
Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy
Który wybrać i jak przełączać??
Zastanawiam się nad FluxBoxem i BlackBoxem, który wybrać i dlaczego??
Ostatnio zmieniony 2006-02-11, 11:40 przez Auratum, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Który wybrać i jak przełączać??
Wypróbuj oba, to takie maleństwa, że Ci dużo czasu nie zabierze, a cenną wiedzę przy tym nabędziesz.
Córce lat 6 ustawiłem blackboxa z jej własnym menu.
A ja też chwilowo do niego powróciłem, chociaż brakuje mi pewnych rzeczy, które są właśnie we fluksie.

Windows? Owszem, słyszałem
Co do X'ów...
Mam jedno pytanko jeszcze, a jest dość (chyba) proste i nie chce zaśmiecać forum. Yak więć powiedzcie proszę jak przełanczać się między X'ami?? Obecnie siedze na KDE, a chciałbym przenieść się z niego na fluxboxa. Jak wygląda taka komenda, a jak wygląda komenda przeniesienia sie z fluxboxa spowrotem na KDE??
komenda i wybierasz sobie menagera X-ów
pod konsolą
Kod: Zaznacz cały
xwmconfig
pod konsolą
To ja rowniez sie podlacze poniewaz pytanko odnosnie fluxboxa, czy istnieje jakis programik ktory umozliwilby mi ustawienia kontrastu, jasnosci, gamma dla obrazu oraz dla plikow video? Pod mplayerem nie moge tego zrobic poniewaz po wlaczeniu opcji:
Section "Device"
Option "RandRRotation" "true"
endSection
wszystkie suwaki sa ustawione na 100% i nic nie moge zmienic.
Section "Device"
Option "RandRRotation" "true"
endSection
wszystkie suwaki sa ustawione na 100% i nic nie moge zmienic.
c2d e8400, gigabyte 965p-dq6, patriot LLK 4gb ddr2 800MHz, radeon hd4850, Samsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ), slackware 14.0
Re: Co do X'ów...
Wydaje mi sie że podczas logowania sie w KDE można wybrać jaki windows manager będzie uruchomiony.Auratum pisze:Mam jedno pytanko jeszcze, a jest dość (chyba) proste i nie chce zaśmiecać forum. Yak więć powiedzcie proszę jak przełanczać się między X'ami?? Obecnie siedze na KDE, a chciałbym przenieść się z niego na fluxboxa. Jak wygląda taka komenda, a jak wygląda komenda przeniesienia sie z fluxboxa spowrotem na KDE??
"Touch my car and i will touch your girl"