nikkou pisze:Nie używam GG bo ma faszystowski regulamin, który zabrania używania klientów innych niż ich własny.
Trudno się nie zgodzić, ale jeszcze trudniej namówić wszystkich znajomych aby porzucili GG. Jak nie można zwalczyć trzeba polubić Kadu, choć to paskudne QT, ale lubię słoneczko w tray'u
Ostatnio zmieniony 2006-04-30, 21:42 przez kwidzin, łącznie zmieniany 1 raz.
Kadu chociaż szkoda żę nie ma wersji pod gtk bo osobiście za qt nie przepadam.
Używam gentoo + gnome i nie używam programów pod qt, no i wyjątkiem jest zawsze kadu które zmusza mnie do zainstalowania qt (a na gentoo to troszkę trwa)
nikkou pisze:Nie używam GG bo ma faszystowski regulamin, który zabrania używania klientów innych niż ich własny.
Trudno się nie zgodzić, ale jeszcze trudniej namówić wszystkich znajomych aby porzucili GG. Jak nie można zwalczyć trzeba polubić Kadu, choć to paskudne QT, ale lubię słoneczko w tray'u
Ja na GTK korzystam z Gaima, bo również QT jakoś źle wpływa na mnie.
A to ekg2 w końcu muszę spróbować
EKG bo nie moge zainstalować EKG2 (czy tylko ja tu mam takie problemy? )
(jakby kogoś interesowało - nie chce skompilowac mi pluginu do gg, libgadu jest i je wykrywa - tak przynajmniej mi sie wydaje...)
aha, tak, przejrzałem google, z uwagi że mało znalazły (a na wiele sposoób szukałem...) to przeczytałem wszystko dostępne i dalej nic. Na forum zdaje się ktoś już miał taki problem ale nikt go nie rozwiązał...
Ostatnio zmieniony 2006-07-07, 09:43 przez unit03, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio autor Gnu-Gadu powrócił po roku przerwy do rozwoju tego komunikatora, mam nadzieje że mu się znowu nie znudzi niestety aktualnie to jedyne sensowne rozwiązanie na GTK+, GAIM jest mało konfigurowalny, lista mało czytelna (wielkie ikony zaczynające się w połowie szerokości listy itp) a szkoda bo przynajmniej jest rozwijany aktywnie.
Zna ktoś sposób zrobienia listy kontaktów w GAIM tak by wpis nie zaczynał się 2cm od lewej krawędzi i można było łączyć tlena i gg osobno ?