Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

W tym miejscu zapraszamy Was do współpracy. Czekamy na propozycje, sugestie i rady.
Moderatorzy zatroszczą się o to, by najlepsze teksty trafiły do FAQ.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Aku
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 2007-03-23, 20:21

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: Aku » 2007-04-08, 11:35

Ustawienia firewalla?

Awatar użytkownika
ethnoe
Użytkownik
Posty: 653
Rejestracja: 2006-01-31, 17:58
Lokalizacja: Helsinki
Kontakt:

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: ethnoe » 2007-04-09, 15:17

Milion razy na forum było - nie chodzi o plik reslov.conf i adresy dnsów?
Samo słowo ubuntu pochodzi z języka Zulu i oznacza człowieczeństwo wobec innych, choć niektórzy tłumaczą je jako "nie potrafię skonfigurować Slackware"

zidane88
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 2007-02-23, 18:33

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: zidane88 » 2007-04-10, 10:42

ethnoe
pomogly wpisy do pliku reslov.conf dzieki za pomoc:)

Awatar użytkownika
Sheytan
Użytkownik
Posty: 473
Rejestracja: 2007-03-31, 10:44
Lokalizacja: Ligota Piękna/Wro
Kontakt:

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: Sheytan » 2007-04-30, 11:20

Yo, nie chce zakladac nowego tematu wiec pisze tutaj... zrobilem jakims cudem neo pod slackiem... meczylem sie dwa dni. Dziala ale tylko pod rootem, jak juz sie przeloguje, to ifconfig podaje ppp i adresy IP, DNS ale przegladarki nie dzialaja. :/ Szukalem i nic :/
[url=http://www.madsheytan.blogspot.com][img]http://img146.imageshack.us/img146/3848/forumstopka.png[/img][/url]
Slackware, because it works. Kubuntu, because it works. Windows, because it syncs my iPod...

Awatar użytkownika
tomi_81
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 2006-11-27, 11:03
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontakt:

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: tomi_81 » 2007-05-01, 12:27

Sheytan pisze:Dziala ale tylko pod rootem, jak juz sie przeloguje, to ifconfig podaje ppp i adresy IP, DNS ale przegladarki nie dzialaja. :/ Szukalem i nic :/
a czego uzywasz do nawiazania polaczenia? jaki skrypt? moze masz przegladarki w trybie off-line? kiedys tak miałem okazało się ze wszystkie przeglądarki byłyu off-line :/
Ostatnio zmieniony 2007-05-01, 12:28 przez tomi_81, łącznie zmieniany 1 raz.
i tak życie nami miota
wracam na slackware

heniekpl
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 2008-02-17, 17:51

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: heniekpl » 2008-05-19, 23:13

Witam robilem tak jak pisaliście niby wszystko ok ale :
http://phpfi.com/318254

Help

topdolar
Użytkownik
Posty: 389
Rejestracja: 2006-10-05, 18:35

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: topdolar » 2008-05-20, 00:13

jaka masz wersje st330, caly czarny czy polokragly srebrny, ew ktorego firmware'u uzyles

Awatar użytkownika
agresor
Użytkownik
Posty: 722
Rejestracja: 2005-07-03, 21:20
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: agresor » 2008-05-20, 11:05

[A] dvanced [G] enetic [R] esearch [E] arly [S] imulated [O] n [R] eality
Liberate my madness...

nick-t
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 2008-12-06, 22:29

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: nick-t » 2008-12-06, 22:37

mógłby ktoś odnowić link do tutoriala bo żaden już nie działa.
Ewelntualnie dać go tutaj

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: Outlaw » 2008-12-07, 00:34

Pierwszy lepszy z google... nick-t, następnym razem troche poszukaj.

Nie patrz na to że jest to dla wersji 10 bo instalacja raczej nie będzie się różnic oprócz tego że inne jądro będziesz miał. Poszukaj odpowiednie opcje i po problemie ;)

Awatar użytkownika
bojleros
Użytkownik
Posty: 785
Rejestracja: 2005-08-29, 11:12
Lokalizacja: z widokem na familoki :)
Kontakt:

Re: Neostrada TP na Slackware przy użyciu modemu Speedtouch 330

Post autor: bojleros » 2008-12-07, 08:58

nick-t, Teraz jest tak:

1. Przygotuj i skopiuj firmware.
2. Upewnij się że masz odpowiednie moduły do modemu. Obecnie ueagle-atm i speedtch są już w kernelu.
3. Skonfigurować pppd co się zasadniczo nie zmieniło.

ODPOWIEDZ