Squid ograniczany przez htb

W tym miejscu zapraszamy Was do współpracy. Czekamy na propozycje, sugestie i rady.
Moderatorzy zatroszczą się o to, by najlepsze teksty trafiły do FAQ.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

rulku
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 2008-06-24, 16:37

Re: Squid ograniczany przez htb

Post autor: rulku » 2008-06-24, 16:40

A jak zrobic jak sie ma squida na innej maszynie (ladnie sobie dziala), a na innej maszynie jest caly qos z HTB na czele, zeby redirectowalo port 80 na tegoz squida ale bez zadnych limitow predkosci ? Bo na razie redirectuje ale jak user ma ustawione np 512 kbit to przez squida tez tyle ma, a chcialbym zeby to co idzie na squida pomykalo ile siec pozwoli.

memus
Użytkownik
Posty: 245
Rejestracja: 2005-09-27, 17:17

Re: Squid ograniczany przez htb

Post autor: memus » 2008-06-24, 20:50

Następnym razem zadaj pytanie ale nie w dziale FAQ :)
Odpowiedź na zadane pytanie można wywnioskować np tutaj:
http://forum.slackware.pl/viewtopic.php?t=19260
Ostatnio zmieniony 2008-06-24, 20:51 przez memus, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ