wyswietlanie wersji os przez forum

Propozycje, uwagi, błędy...

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: m00n » 2004-10-09, 14:43

co zrobic zeby forum wykrywalo poprawnie wersje linuxa bo pisze sobie ze slacka a forum wykrywa tylko linux
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

Awatar użytkownika
Sad Mephisto
Administrator
Posty: 2824
Rejestracja: 2004-05-22, 13:24
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: Sad Mephisto » 2004-10-09, 14:51

m00n pisze:co zrobic zeby forum wykrywalo poprawnie wersje linuxa bo pisze sobie ze slacka a forum wykrywa tylko linux
A slack to nie linux? :devil2:

Musisz po prostu podmienić ustawienie UserAgent. Dla Mozilli/Firefox jest do tego odpowiedni plugin, w Operze można ustawić to w opcjach.

Przenoszę temat do odpowiedniego działu.
[i]Thank you for noticing this notice. Now that you've noticed this notice, you may have noticed that this notice is noticably unnoticable.
$ python -c "print int(''.join(map(lambda x: str(len(x)),'Kto z woli i myśli zapragnie Pi spisać cyfry ten zdoła.'.split())))/1e+10"[/i]

apn
Użytkownik
Posty: 199
Rejestracja: 2004-05-23, 02:58

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: apn » 2004-10-09, 16:27

Sad Mephisto pisze: Musisz po prostu podmieniæ ustawienie UserAgent. Dla Mozilli/Firefox jest do tego odpowiedni plugin, w Operze mo¿na ustawiæ to w opcjach.
Po co plugin. Wystarczy
about: config
i dopisaæ sobie do jakiego¶ useragenta slackware.

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: m00n » 2004-10-09, 16:34

obecnie uzywam konquerora juz mi pokazuje przegladarke itd. ale nadal jest tylko linux ;]
BTW: fajne opcje sa tam mozna ustawic dla danej strony zeby pokazywal win2000 i ie 4.0 hehe

i mozna troszke jasniej
Po co plugin. Wystarczy

Cytat:


about: config

i dopisać sobie do jakiegoś useragenta slackware.
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

malloy
Użytkownik
Posty: 231
Rejestracja: 2004-07-15, 08:58

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: malloy » 2004-10-09, 17:25

Wpisujesz adres about:config, w pole Filter wpisujesz useragent i w ktores z wyswietlonych wpisujesz jako wartos "Slackware" i powinno byc dobrze. Tzn. tak jest w mozilli/firefoksie, nie wiem jak gdzie indziej..

Awatar użytkownika
Gogiel
Użytkownik
Posty: 245
Rejestracja: 2004-06-13, 10:58
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: Gogiel » 2004-10-10, 18:08

Test :twisted:
http://www.linux.com.pl/forum
http://urloogle.com/fa

Awatar użytkownika
dame
Moderator w st. spocz.
Posty: 985
Rejestracja: 2004-09-25, 17:37
Lokalizacja: wawa

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: dame » 2004-10-10, 18:15

hehe -tez skozystalem z tych porad :D
Mam tylko pytanie do moderatorow: wkrotce bede zakladal wlasne forum (phpbb-2.0.10) i tez chcialbym zeby pojawialy sie ikonki dot OSu i przegladarki... -to jest w standardzie, czy trzeba dograc jakies laty?

pozdrawiam
aktualnie windows xp

sayetan
Moderator w st. spocz.
Posty: 2193
Rejestracja: 2004-06-20, 21:47
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: sayetan » 2004-10-10, 18:53

na dole strony:

Kod: Zaznacz cały

Powered by phpBB modified v1.8 by Przemo © 2003 phpBB Group
ten modul jest czescia modyfikacji i z tego co wiem musisz zapytac przema czy mozesz go wykorzystac poza modyfikowany phpBB
latwiej juz zainstalowac modyfikowane phpBB

Awatar użytkownika
Ciuciu
Administrator
Posty: 921
Rejestracja: 2004-05-26, 21:01
Lokalizacja: 3C17y
Kontakt:

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: Ciuciu » 2004-10-10, 22:27

to ja też się zastosowałem i co?
[color=#888888][i][size=75]Whatever walks in my heart
Will walk alone...[/size][/i][/color]

Awatar użytkownika
dame
Moderator w st. spocz.
Posty: 985
Rejestracja: 2004-09-25, 17:37
Lokalizacja: wawa

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: dame » 2004-10-10, 22:34

sayetan pisze:na dole strony:

Kod: Zaznacz cały

Powered by phpBB modified v1.8 by Przemo © 2003 phpBB Group
dziekuje :twisted:
aktualnie windows xp

Awatar użytkownika
KLAPEK
Użytkownik
Posty: 833
Rejestracja: 2004-06-13, 21:00

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: KLAPEK » 2004-10-11, 07:28

m00n pisze:obecnie uzywam konquerora juz mi pokazuje przegladarke itd. ale nadal jest tylko linux ;]
BTW: fajne opcje sa tam mozna ustawic dla danej strony zeby pokazywal win2000 i ie 4.0 hehe

i
Uderz na http://linuxweb.cyb3r.org i spytaj UsEra jak to zrobił → on ma Konq i wpisanego Slacka :)
Pisał, że można w Konq nawet dla różnych stron różne UA ustawić...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
#318805 @ Slackware GNU/Linux

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3314
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 4.x x86_64
Kontakt:

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: mina86 » 2004-10-11, 08:22

1. W Operze nie da się dowolnie zmienić UserAgenta (można jedynie wybrać spośród 5 dostępnych).
2. W jakichs wcześniejszych wersjach Konqeurora można chyba było wpisać dowolny ciąŋ jako UserAgent.
3. phpBB jest GNU GPL więc co by przemo nie czarował to wersja zmodyfikwoana też musi być GNU GPL.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną. :: Post generated automatically by A.I. system called “mina86” in response to the previous one. :: Tiny Applications

Awatar użytkownika
hanys
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-07-21, 11:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: hanys » 2004-10-11, 08:32

sorry za tego posta ale chcialem sprawdzic czy dobry wpis zrobilem aby sie slackware pojawialo :)
Registered Linux User #375982

orli

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: orli » 2004-10-11, 08:55

mina86 pisze:1. W Operze nie da się dowolnie zmienić UserAgenta (można jedynie wybrać spośród 5 dostępnych).
Oczywiście że się da, zobacz http://linuxweb.cyb3r.org/viewtopic.php?p=86499#86266 , nie pamiętam jak, ale się da :)

sayetan
Moderator w st. spocz.
Posty: 2193
Rejestracja: 2004-06-20, 21:47
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: wyswietlanie wersji os przez forum

Post autor: sayetan » 2004-10-11, 11:48

to ze V3n0m i Fallowe maja UA: Gentoo Opera to wynik dzialania patcha jaki nalozyli
chyba Fallow ma tego patcha co zmienia wpisy Mozilli na wpisy Gentoo
ze zmiana na slackware byly jakies problemy, sam tez kiedys probowalem zmienic UA ale doprowadzilem do tego ze musialem podmienic binarke opery

ODPOWIEDZ