A moze przejsc na PHPBB3

Propozycje, uwagi, błędy...

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

largo3
Moderator
Posty: 1297
Rejestracja: 2006-06-11, 11:08

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: largo3 » 2008-12-28, 21:18

krzkar pisze:2. statystyki (sortowanie użytkowników, po loginie, etc.)
Po którymś padzie forum baza danych nie może dojść do siebie.
krzkar pisze:3. kliknięcie na login powoduje /[b/] login /[///]
U mnie działa i powoduje wrzucenie do pola szybkiej odpowiedzi nicka:

Kod: Zaznacz cały

[b]krzkar[/b], 
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452

Awatar użytkownika
wojtekor
Użytkownik
Posty: 434
Rejestracja: 2007-08-24, 00:28
Lokalizacja: Edinburgh
Kontakt:

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: wojtekor » 2008-12-28, 21:43

krzkar, dobry pomysl, chociaz
krzkar pisze:1. powolne otwieranie się topików
rozszerzylbym na baaardzo powolne ladowanie sie forum jako takiego
linux registered user # 447967
linux registered machine # 354787

Awatar użytkownika
Spaulding
Użytkownik
Posty: 564
Rejestracja: 2005-07-17, 14:59
Lokalizacja: Chełm
Kontakt:

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: Spaulding » 2008-12-28, 22:02

fgo(forums gentoo) dziala zajebiscie predko niczym strus pedziwiatr... a baza zajmuje prawie 15G (juz doszlo do: Baza Danych 18.21 GB) ... http://forums.gentoo.org/statistics.php ... wlasne ich mody bla bla bla... ale za to jak to dziala, i nie trzeba przema ;)
Ostatnio zmieniony 2008-12-28, 22:03 przez Spaulding, łącznie zmieniany 1 raz.
Powered By:
funtoo, openbox, mc, ekg2, git, ssh...
(very unstable packages but stable system :>)

Awatar użytkownika
Grucha
Administrator
Posty: 1679
Rejestracja: 2004-05-21, 14:24
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: Grucha » 2008-12-28, 23:37

Zależy jeszcze na jakim sprzęcie to działa ;]

A może jednak to świąteczny zwiększony ruch na sieci odpowiada za to ?
"Touch my car and i will touch your girl"

Awatar użytkownika
swiftgeek
Użytkownik
Posty: 428
Rejestracja: 2006-10-28, 20:15
Lokalizacja: /root

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: swiftgeek » 2008-12-31, 13:51

Świąteczny typu choinka na usb nie działa?


Awatar użytkownika
swiftgeek
Użytkownik
Posty: 428
Rejestracja: 2006-10-28, 20:15
Lokalizacja: /root

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: swiftgeek » 2008-12-31, 14:20

Żeby w święta specjalnie do kompa podchodzić...
Edit: Ach zapomniałem o prezencie który dostał każdy z nas 2.6.28 xD
Ten taki dziw że kernel widzi partycję / ext4 jako ext3... brrrr
Ostatnio zmieniony 2008-12-31, 14:23 przez swiftgeek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mie_mode
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 2008-03-01, 10:57
Lokalizacja: bin/bash
Kontakt:

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: mie_mode » 2009-01-25, 20:38

dziwne, mi forum działa całkiem znośnie :)
chociaz na jakis leciutki skrypt by się zdało :)
Intel Xeon E3 1225 QUAD@3.1
32GB DDRIII 1333Mhz
Gigabyte GA-H67MA-B3
2x250GB MAXTOR SATAII@7200 as RAID1

SSD incoming...

Awatar użytkownika
swiftgeek
Użytkownik
Posty: 428
Rejestracja: 2006-10-28, 20:15
Lokalizacja: /root

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: swiftgeek » 2009-01-25, 23:32

aż tu któregoś dnia admin zmieni, zachowa stary look&feel ... i będzie czekał kto pierwszy zauważy :P
Ostatnio zmieniony 2009-01-25, 23:33 przez swiftgeek, łącznie zmieniany 1 raz.

topdolar
Użytkownik
Posty: 389
Rejestracja: 2006-10-05, 18:35

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: topdolar » 2009-01-26, 12:45

to chyba wy macie jakies problemy z komputerami/laczem, "Strona wygenerowana w 0,24 sekundy", cale forum tak chodzi :)

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3314
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 4.x x86_64
Kontakt:

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: mina86 » 2009-01-26, 17:45

Nawet Google wolniej generuje wyniki.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną. :: Post generated automatically by A.I. system called “mina86” in response to the previous one. :: Tiny Applications

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: Pajaczek » 2009-01-26, 18:09

google
Wyniki 1 - 10 spośród około 83,400,000 dla zapytania mina. (Znaleziono w 0,17 sek.)
Slackware forum pisze:Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 13
;) Tak się złożyło ;)

Awatar użytkownika
Flash
Użytkownik
Posty: 633
Rejestracja: 2004-11-09, 18:14
Lokalizacja: Myszkow
Kontakt:

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: Flash » 2009-01-26, 18:41

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9

Kod: Zaznacz cały

Wyniki 1 - 10 spośród około 83,200,000 dla zapytania mina. (Znaleziono w 0,21 sek.) 
Forum jest szybkie, nie ma co narzekać ;-)

Awatar użytkownika
swiftgeek
Użytkownik
Posty: 428
Rejestracja: 2006-10-28, 20:15
Lokalizacja: /root

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: swiftgeek » 2009-01-29, 00:30

W dniu jutrzejszym (29.01.2009) w godzinach 8:30 - 16:00 forum będzie nieczynne z przyczyn od nas niezależnych.
[center] :mrgreen: apdejt pozor apdejt :mrgreen:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:[/center]

by ten... no... pudelek xD
Ostatnio zmieniony 2009-01-29, 00:35 przez swiftgeek, łącznie zmieniany 5 razy.

largo3
Moderator
Posty: 1297
Rejestracja: 2006-06-11, 11:08

Re: A moze przejsc na PHPBB3

Post autor: largo3 » 2009-01-29, 08:20

swiftgeek, umiesz czytać? Update raczej nie jest "niezależną przyczyną". ;) Zresztą nie wierzę aby Grucha brał się za to w czasie sesji.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452

ODPOWIEDZ