Strona 2 z 2

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-08, 15:22
autor: largo3
Flash pisze:Czy wszyscy z was mają zaznaczoną opcję aby zapamiętywać siebie na komputerze (za pomocą ciasteczek). Problem nie występuje u mnie w pracy gdzie za każdym razem muszę się logować.
Chyba trafiłeś. Firefox na OpenSolarisie, gdzie nie byłem zalogowany i forum również przy pierwszym wejściu szybko działało.

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-08, 15:36
autor: KLAPEK
Ja nigdzie nie mam autologowania i wszędzie 1x jest tak wolno - teraz z telefonu i też 14 sek...

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-08, 16:21
autor: Flash
KLAPEK nie masz zaznaczonego "ptaszka" po loginie i haśle?
Kurde jeżeli nie to niestety ten przypadek odpada.

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-08, 19:17
autor: KLAPEK
Flash pisze:KLAPEK nie masz zaznaczonego "ptaszka" po loginie i haśle?
Kurde jeżeli nie to niestety ten przypadek odpada.
Nie mam zaznaczonego - ani w stacjonarnym, ani w laptopie, ani w telefonie, ani w pracy... ;)
Zaraz zobaczę jak wygląda sprawa w Konq - teraz było 0,16 sek. - ale wygląda na to (przynajmniej u mnie), że ma znaczenie fakt, iż odpalam stronę na dowolnej przeglądarce, danego dnia, pierwszy raz z danego komputera.

--

Po ~ 2 godz. znów wolne ładowanie strony głownej:

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 14,28 sekund. Zapytań do SQL: 10


[ Dodano: 2010-01-11, 08:13 ]
Chyba już zlokalizowałem problem.
Dziś znowu miałem 14 sek, ale w dolnym pasku przeglądarki długo stało na:

Kod: Zaznacz cały

Przesyłanie danych z www.google.com

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-15, 05:55
autor: syriusz666
U mnie na Slackware64 mam zaznaczone autologowanie i nie ma takiego problemu, jednak na Xp i Windws Server 2003 64 wystepuja takie opoznienie, wszystko sprawdzalem w FF, troszke to dziwne.
Flash w jakim trybie pracuje twoja siec Interleaved czy Fast Path ? moze to byc powodem opoznien ale nie koniecznie, moge sie przeciez mylic :)

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-15, 22:17
autor: cysiek
Witam

Win Vista Home premium przeglądarka firefox 3.5 pierwsze uruchomienie z autologowaniem

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 10,76 sekundy. Zapytań do SQL: 10
a slackware 13 można powiedzieć nówka bez autologowania tez firefox 3.5

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 0,76 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Na viscie problem się pojawil po "odkurzaniu" na dysku dodam że moj net dzielony (router z wifi)
a na slacku nie zauważylem problemów

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-18, 16:12
autor: ondreyos
Ja ten problem / ficzera zauwazylem juz dobre kilka miesiecy temu, ale nie chcialem robic niepotrzebnego zamieszania ;)

Wystepuje tylko przy pierwszym logowaniu do forum. Przed chwila pierwszy raz dzisiaj tu zajrzalem:

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 14,36 sekund. Zapytań do SQL: 9
Nie ma znaczenia, na jakim systemie pracuje, ani czy postawie ptaszka przy logowaniu. i dzieje sie to tylko za pierwszym razem - potem wszystko dziala normalnie (np. ta strona, z ktorej pisze powstala w 0,31 sekundy)

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-18, 16:34
autor: Outlaw
KLAPEK pisze:Chyba już zlokalizowałem problem.
Dziś znowu miałem 14 sek, ale w dolnym pasku przeglądarki długo stało na:
Kod:
Przesyłanie danych z www.google.com

Grucha możesz czas wyłączyć te reklamy w końcu? :)

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-18, 17:32
autor: Grucha
Prędzej to będzie Google Analytics.

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-18, 17:35
autor: Outlaw
Jednym słowem google daje dupy.

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-20, 00:18
autor: topdolar

Kod: Zaznacz cały

Strona wygenerowana w 0,83 sekundy. Zapytań do SQL: 22
Pierwsze otworzenie strony, FF, autologowanie

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-28, 18:39
autor: ydoom
Mam wrażenie że ten problem występuje tylko przy pierwszym użyciu IP, czyli jeśli mamy zmienne IP to przy pierwszym ładowaniu strony. Może coś w bazie danych powoduje opóźnienie; jakaś tabela statystyk?

Re: Wolne działanie forum

: 2010-01-28, 20:15
autor: Pajaczek
ydoom, niezupełnie. Przy stałym ip też występują opóźnienia po dłuższej przerwie.

Ciekawostka: zostawienie ff ze strona forum, zahibernowanie xp na kilkanaście godz, po przywróceniu strona wczytała się natychmiast (nie sprawdziłem jednak czasu - zaskoczenie tej szybkości przyszło dopiero po drugim łyku kawy ;), być może że odświeżył się cache przy odhibernowywaniu ?).

Re: Wolne działanie forum

: 2010-03-05, 08:29
autor: przemek_11
Mi strona za pierwszym razem otwiera sie 14.5s, potem normalnie (0.27s). Po zresetowaniu modemu i uzyskaniu nowego IP znowu 14s, pozniej szybko (0.3s).

Pozdrawiam