Nowa odsłona forum

Propozycje, uwagi, błędy...

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

makron
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 2007-05-30, 21:28
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: makron » 2010-03-22, 09:19

Z mojej strony powiem tylko tyle, że od zmiany stylu forum działa trochę wolniej. Może jest to tylko moje subiektywne odczucie, ale tak to widzę. Pozdrawiam.
[quote]UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.[/quote]

Awatar użytkownika
Grucha
Administrator
Posty: 1679
Rejestracja: 2004-05-21, 14:24
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: Grucha » 2010-03-22, 12:45

Tak forum działa wolniej, ale pracujemy nad tym problemem.
"Touch my car and i will touch your girl"

trim
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 2009-12-19, 17:49

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: trim » 2010-03-23, 08:17

Outlaw pisze:Jak wygląda teraz forum w rozdzielczości 1024?
Jest ok :)

Awatar użytkownika
darvark
Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 2005-12-17, 11:45
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: darvark » 2010-03-23, 15:07

Nie wiem czy ktoś o tym wspominał ale mi trochę brakuje podglądu wątku. Na starym szablonie, po najechaniu kursorem na watek pokazywała się chmurka z skrótem pierwszej/ostatniej wiadomości. Przydatna sprawa takie coś.

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1266
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: webster » 2010-03-23, 15:31

Outlaw pisze: Ale wy marudzicie :P Jeszcze to postaram się zrobić.
beuehueh :d Staramy się by było dobrze (zobaczycie, po wszystkich zmianach, forum będzie wyglądać jak przed zmiana ;p) ehehe
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: Pajaczek » 2010-03-23, 16:27

darvark, ooo... to jest coś, czego mi absolutnie nie brakuje, a co mnie wręcz denerwowało.

Za to rzecz, która wymaga zmiany moim zdaniem, to otwieranie zamieszczanych linków, tak by otwierały się w nowej karcie/oknie, a nie w tym samym, w którym mamy forum.

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3314
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 4.x x86_64
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: mina86 » 2010-03-23, 17:20

Pajaczek, naucz się korzystać z przeglądarki internetowej. Wymuszanie otwierania w nowej karcie jest ze wszech miar złe.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną. :: Post generated automatically by A.I. system called “mina86” in response to the previous one. :: Tiny Applications

Awatar użytkownika
blastboy1008
Użytkownik
Posty: 155
Rejestracja: 2006-12-09, 21:04
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: blastboy1008 » 2010-03-23, 20:01

Pajaczek, naucz się korzystać z przeglądarki internetowej. Wymuszanie otwierania w nowej karcie jest ze wszech miar złe.
Dobrze mówi, dać mu wódki. Do otwierania w nowej karcie trzeba kilknąć scrollem i po kłopocie.

Co do samego forum to wygląda dobrze, ale nie za dobrze działa. Jest strasznie ślamazarne, po kliknięciu w jakikolwiek link muszę czekać kilka lub kilkanaście sekund na reakcję. Nie działa mi cytowanie, ani zwykłe, ani selektwyne.

IMHO darvark ma rację, przynajmniej ja zawsze z tej opcji korzystałem. Bardzo przydatna sprawa.
Madness is the gift, that has been given to me.

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: Pajaczek » 2010-03-23, 20:35

Dobrze mówi, dać mu wódki. Do otwierania w nowej karcie trzeba kilknąć scrollem i po kłopocie.
Do tego trzeba jeszcze mieć scrolla, a nie zawsze go mam :evil: Można użyć <ctrl>, ale trzeba angażować obie ręce...

Za to zarówno cytowanie, jak i cytowanie selektywne działa dobrze (właśnie użyłem w tym poście) ... wystarczy kliknąć w button :twisted: No może poza tym, że w selektywnym brak info o źródle.
mina86 pisze: Pajaczek, naucz się korzystać z przeglądarki internetowej. Wymuszanie otwierania w nowej karcie jest ze wszech miar złe.
A co w nim złego, jeśli możesz zdradzić??

Ps. Forum działa coraz wolniej od 2 dni, z początku działało nieźle.

Pps. Funkcjonalność o której wspomina darvark, kilkukrotnie przyprawiała mnie o rozstrój nerwowy.

Awatar użytkownika
blastboy1008
Użytkownik
Posty: 155
Rejestracja: 2006-12-09, 21:04
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: blastboy1008 » 2010-03-23, 21:05

Pajaczek, tu masz trochę o temacie otwierania linków w nowym oknie.

Po kliknięciu w button z cudzysłowem przenosi mnie do okna szybkiej odpowiedzi i na tym owa funkcjonalność się kończy. Po zaznaczeniu tekstu u kliknięciu w "cytuj selektywnie" wyskakuje powiadomienie że najpierw mam zaznaczyć tekst :evil:
Może to wina Opery 10.50.
Madness is the gift, that has been given to me.

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: Pajaczek » 2010-03-23, 22:05

Po kliknięciu w button z cudzysłowem przenosi mnie do okna szybkiej odpowiedzi i na tym owa funkcjonalność się kończy.
Może dlatego, że do cytowania nie służy ten, tylko ten z prawej nazwany "cytuj" (ostatni z prawej, a nie środkowy).
Po zaznaczeniu tekstu u kliknięciu w "cytuj selektywnie" wyskakuje powiadomienie że najpierw mam zaznaczyć tekst
Faktycznie sprawdziłem, pod Operą cytowanie selektywne działa tak jak opisałeś. Pod FF (a nawet IE) działa poprawnie.
Ostatnio zmieniony 2010-03-23, 22:29 przez Pajaczek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: Outlaw » 2010-03-23, 22:15

Cytowanie selektywne że tak powiem jest w fazie wdrażania i czeka na wolną chwilę.
Szybkość forum tak jak ktoś pisał też czeka na poprawę, jest to wina moda który zlicza posty nieprzeczytane. Jeśli go wyłączymy to będzie wszystko śmigać jak szalone, ale większość z was opowiadała się za wprowadzeniem tej zmiany. Niestety innego alternatywnego moda na to nie znalazłem ;/

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3314
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 4.x x86_64
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: mina86 » 2010-03-23, 22:23

„Do tego trzeba jeszcze mieć scrolla, a nie zawsze go mam :evil: Można użyć <ctrl>, ale trzeba angażować obie ręce...”
Za to, jeżeli ktoś doda target=_new, to nie ma żadnego wygodnego sposoby na otworzenie strony w tym samym oknie.

„A co w nim złego, jeśli możesz zdradzić??”
Podejmujesz decyzję, która należy do użytkownika.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną. :: Post generated automatically by A.I. system called “mina86” in response to the previous one. :: Tiny Applications

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: Pajaczek » 2010-03-23, 22:35

Przeniosłem Edytę do nowej notki, bo pojawiły się odpowiedzi w międzyczasie (doczytałem co przedstawiłeś - blastboy1008) a także argumenty mina86 :
Co do linków nie przekonuje mnie to, uważam że akurat forum i treść postów jest takim wyjątkiem, w którym target byłby uzasadniony (otwarcie prezentowanych źródeł. zwykle nie jednego, bez zamykania forum - i w PHPBB2.x się to sprawdzało), ale jeśli nie będzie to jakoś przeżyję. Jeśli jedynym argumentem na usunięcie targeta było to, że niektórzy tego nadużywali... Jednak dla przeciętnej strony zapewne macie rację... nigdy mi nie przyszło do głowy, by każdego linka opatrywać targetem (choć kilka stron popełniłem), stąd moja "niewiedza" ;-)

Awatar użytkownika
blastboy1008
Użytkownik
Posty: 155
Rejestracja: 2006-12-09, 21:04
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

Re: Nowa odsłona forum

Post autor: blastboy1008 » 2010-03-23, 23:26

Pajaczek pisze:
Po kliknięciu w button z cudzysłowem przenosi mnie do okna szybkiej odpowiedzi i na tym owa funkcjonalność się kończy.
Może dlatego, że do cytowania nie służy ten, tylko ten z prawej nazwany "cytuj" (ostatni z prawej, a nie środkowy).
Hehe, faktycznie. Mój błąd.
Madness is the gift, that has been given to me.

ODPOWIEDZ