[Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Informacje i dyskusje na najświeższe tematy z branży IT

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

ODPOWIEDZ
largo3
Moderator
Posty: 1297
Rejestracja: 2006-06-11, 11:08

[Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Post autor: largo3 » 2007-03-21, 16:46

Fluxbox 1.0rc3
Nowa wersja Fluxboksa wydana
Aktualne wydanie zawiera mnóstwo nowych opcji oraz jeszcze więcej poprawek. Do najważniejszych zmian zaliczyć można dodanie obsługi myszy w keys, dodanie narzędzia służącego do uaktualniania plików konfiguracyjnych, uaktualnione lokalizacje, kilka nowych opcji menedżera okien.

Deweloperzy zapewniają, że to ostatnia wersja release candidate - następnym wydaniem będzie już stabilne 1.0.
Lista zmian | Strona domowa Fluxboksa.
Źródło: http://fluxboxpl.org/

BTW: Zrobiłem paczki dla Slackware Current i 11.0 kompilowane na i686:
http://largo3.selfip.net/rzeczy/index.p ... 2Ffluxbox/
W związku z przeniesieniem Xów do /usr w gałęzi Current są dwie paczki:
Slackware 11.0 z --prefix=/usr/X11R6
Slackware Current z --prefix=/usr

Gdyby coś nie działało proszę o kontakt.
PS: Opcje ./configure pochodzą z oryginalnych SlackBuildów Patricka.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony 2007-03-21, 18:04 przez largo3, łącznie zmieniany 1 raz.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452

Awatar użytkownika
Radek_R
Moderator
Posty: 1196
Rejestracja: 2004-06-14, 11:40
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: [Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Post autor: Radek_R » 2007-03-21, 18:15

Heh, twój Fluxbox jest lepszy. Oryginalny po upgrejdzie systemu zaczął z niewyjaśnionych przyczyn odpalać po dwie kopie programów które mam podane w skrypcie w opcji session.rootCommand: a ten działa normalnie. Już zaczynałem rwać włosy z głowy ;)
#358274
http://www.prook.net

largo3
Moderator
Posty: 1297
Rejestracja: 2006-06-11, 11:08

Re: [Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Post autor: largo3 » 2007-03-21, 19:01

Radek_R, mowisz o 1.0rc2? Bo 1.0rc3 nie ma jeszcze w Slackware. Zauważyłem natomiast, że zniknęła mi przeżroczystość z menu jeszcze w wersji 1.0rc2 do Pata chociaż build 1 nie różni się opcjami od 2... Podejrzewam, że związane to jest z Xorgiem.
Pozdr.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452

Awatar użytkownika
Radek_R
Moderator
Posty: 1196
Rejestracja: 2004-06-14, 11:40
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: [Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Post autor: Radek_R » 2007-03-21, 19:12

Tak, mówiłem o 1.0rc2. Po ostatnim upgrejdzie się tak stało. Przeźroczystość mi działała bez problemów. No ale teraz to już nie ważne :)
#358274
http://www.prook.net

largo3
Moderator
Posty: 1297
Rejestracja: 2006-06-11, 11:08

Re: [Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Post autor: largo3 » 2007-03-21, 19:18

Radek_R pisze:Przeźroczystość mi działała bez problemów.
Mi również. Okazało się, że problem leżał w nadpisywanych ustawieniach Fluxboksa.

//Edit
Rekompilowałem Fluxboksa. Paczki na:
http://largo3.selfip.net/rzeczy/index.p ... 2Ffluxbox/
Ostatnio zmieniony 2007-04-06, 21:24 przez largo3, łącznie zmieniany 1 raz.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452

SirMike
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 2006-09-03, 19:53
Kontakt:

Re: [Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Post autor: SirMike » 2007-04-13, 20:56

Czy jest juz mozliwosc maksymalizacji okna do zadanych rozmiarow? (tak zeby okno nie bylo wyzsze niz np. xxx pikseli). Cos a'la marginesy w XFCE
--
SirMike
http://www.sirmike.org

largo3
Moderator
Posty: 1297
Rejestracja: 2006-06-11, 11:08

Re: [Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Post autor: largo3 » 2007-04-15, 09:39

IMO takie pytanie to bardziej nadaje się tutaj.
Pozdr.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452

SirMike
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 2006-09-03, 19:53
Kontakt:

Re: [Oprogramowanie] Fluxbox 1.0rc3

Post autor: SirMike » 2007-04-15, 11:02

W sumie racja. Tak tylko zapytalem przypadkiem bo w RC2 nie bylo takiej mozliwosci :)
--
SirMike
http://www.sirmike.org

ODPOWIEDZ