slack.bmp

Informacje i dyskusje na najświeższe tematy z branży IT

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2862
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: slack.bmp

Post autor: Outlaw »

Czy zwolnił wam komputer po upgrade lilo? Czy coś się stało z systemem? Bo mi nic... więc po co marudzicie że niepotrzebne, skoro nic się nie zmieniło tylko ekran przy wyborze systemu i to wszystko.

A jeśli ten czarny ekran naprawde komuś nie odpowiada to niech sobie wyłączy i po problemie :P
agresor
Użytkownik
Posty: 620
Rejestracja: 2005-07-03, 21:20

Post autor: agresor »

-
Ostatnio zmieniony 2020-05-29, 12:38 przez agresor, łącznie zmieniany 1 raz.
topdolar
Użytkownik
Posty: 389
Rejestracja: 2006-10-05, 18:35

Re: slack.bmp

Post autor: topdolar »

ja tam lilo widze przez jakas sekunde albo dwie :)
Awatar użytkownika
roverek
Użytkownik
Posty: 605
Rejestracja: 2007-02-22, 18:29
Lokalizacja: Szczecin

Re: slack.bmp

Post autor: roverek »

Sajmon pisze:
roverek pisze:A co to za problem użyć gimpa i zwiększyć rozdzielczość obrazka ?
#lilo
Fatal: Unsupported bitmap
Oja Sajmon co ty żeś znów kombinował ;)
[img]http://img148.imageshack.us/img148/9879/slackware1userbarzl9.gif[/img]
[img]http://img162.imageshack.us/img162/2268/barritagoogless6.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/42/8201.gif[/img]
Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2862
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: slack.bmp

Post autor: Outlaw »

topdolar pisze:ja tam lilo widze przez jakas sekunde albo dwie :)
ja przez 5, i zanim mi się włączy monitor to już kernel się ładuje :) ale fajnie mieć taki bajer hehehe np przy reboocie ;)
Awatar użytkownika
Heniek
Użytkownik
Posty: 243
Rejestracja: 2005-08-03, 23:47
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: slack.bmp

Post autor: Heniek »

IMO lepszym posunięciem byłoby przesunięcie GRUBa z /extra do /a. ;-) (w zamian za lilo).
Jeśli chodzi o bitmapę to nie ma się co kłócić, już ktoś napisał, że można to bez problemu wyłączyć.
Partition@IRCNet
Awatar użytkownika
roverek
Użytkownik
Posty: 605
Rejestracja: 2007-02-22, 18:29
Lokalizacja: Szczecin

Re: slack.bmp

Post autor: roverek »

Heniek pisze:IMO lepszym posunięciem byłoby przesunięcie GRUBa z /extra do /a. ;-) (w zamian za lilo).
Jeśli chodzi o bitmapę to nie ma się co kłócić, już ktoś napisał, że można to bez problemu wyłączyć.
Grub w przeciwieństwie do lilo ma różne odpały, szczególnie gdy zaczyna się coś kombinować z partycjami - wiem co mówię błedy typu error 17 są nader częste. A tak pozatym to po co komu Grub ? Lilo ma ładować system i doskonale spełnia swoją rolę ;). Więcej funkcji mu nie potrzeba. Dobra kończę bo się offtop robi ;)
[img]http://img148.imageshack.us/img148/9879/slackware1userbarzl9.gif[/img]
[img]http://img162.imageshack.us/img162/2268/barritagoogless6.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/42/8201.gif[/img]
anath0r
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 2006-07-18, 11:12

Re: slack.bmp

Post autor: anath0r »

mógłby ktoś wrzucic swoje 'nowe' lilo.conf?:>
Sajmon
Moderator
Posty: 1180
Rejestracja: 2004-05-22, 23:19
Lokalizacja: Graz
Kontakt:

Re: slack.bmp

Post autor: Sajmon »

Po co ? :>
Ostatnio zmieniony 2008-03-18, 00:42 przez Sajmon, łącznie zmieniany 2 razy.
[url=http://polish-32053322658.spampoison.com][img]http://pics8.inxhost.com/images/sticker.gif[/img][/url]
perl -e 'print $i=pack(c5,(41*2),sqrt(7056),(unpack(c,H)-2),oct(115),10);'
Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2862
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: slack.bmp

Post autor: Outlaw »

anath0r, jak zainstalujesz nową paczkę z lilo to nowy konfig lilo będziesz miał automatycznie ;)
Awatar użytkownika
Zielony
Użytkownik
Posty: 535
Rejestracja: 2005-03-17, 18:22
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: slack.bmp

Post autor: Zielony »

Ja rozumiem ludzi, którzy wolą sami przerobić lilo.conf:

Kod: Zaznacz cały

default="slackware"
boot=/dev/hda
bitmap=/boot/slack.bmp
bmp-colors=255,0,255,0,255,0
bmp-table=60,6,1,16
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
prompt
nowarn
password=***
timeout=100
image=/mnt/mandriva/boot/vmlinuz
        label="mandriva"
        root=/dev/hda6
        initrd=/mnt/mandriva/boot/initrd.img
        append="splash=silent acpi=ht resume=/dev/hda8"
        vga=788
image=/boot/vmlinuz-2.6.24
        label="slackware"
        root=/dev/hda9
        read-only
        append="splash=silent"
        vga=791
Żyję - nie każdemu się zdarza - a we krwi mam chlorofil.
[url=http://scxd.info/][img]http://scxd.info/pub/scxdbar/scxd-bar.png[/img][/url]
[b]Registered User #448882[/b]
[img]http://scxd.info/say/img.php[/img]
Awatar użytkownika
dreamwalker
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 2006-06-30, 08:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: slack.bmp

Post autor: dreamwalker »

mina86 pisze:Bez sensu... po co to komu?
+1

Może jeszcze splashy zrobią?
To by był cyrk :>
I tak miałem w planach przejście na lfs, bo mam ic2d.
[b]Niech Moc będzie z Wami![/b]
ODPOWIEDZ