kadu 0.6.0

Informacje i dyskusje na najświeższe tematy z branży IT

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Sajmon
Moderator
Posty: 1140
Rejestracja: 2004-05-22, 23:19
Lokalizacja: Graz
Kontakt:

kadu 0.6.0

Post autor: Sajmon » 2008-03-02, 21:17


Awatar użytkownika
Zielony
Użytkownik
Posty: 535
Rejestracja: 2005-03-17, 18:22
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Zielony » 2008-03-03, 18:28

Sajmon: Czemu już nie robisz paczek?
Żyję - nie każdemu się zdarza - a we krwi mam chlorofil.
[url=http://scxd.info/][img]http://scxd.info/pub/scxdbar/scxd-bar.png[/img][/url]
[b]Registered User #448882[/b]
[img]http://scxd.info/say/img.php[/img]

Awatar użytkownika
Spaulding
Użytkownik
Posty: 564
Rejestracja: 2005-07-17, 14:59
Lokalizacja: Chełm
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Spaulding » 2008-03-03, 22:09

Zielony pisze:Sajmon: Czemu już nie robisz paczek?
bo ekg2 roxi ;d
a tak ogolnie to ja poczekam na kadu az bedzie pod qt4 ;)
Ostatnio zmieniony 2008-03-03, 22:10 przez Spaulding, łącznie zmieniany 1 raz.
Powered By:
funtoo, openbox, mc, ekg2, git, ssh...
(very unstable packages but stable system :>)

Sajmon
Moderator
Posty: 1140
Rejestracja: 2004-05-22, 23:19
Lokalizacja: Graz
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Sajmon » 2008-03-03, 23:00

p1r4te pisze:
Zielony pisze:Sajmon: Czemu już nie robisz paczek?
bo ekg2 roxi ;d
Absolutnie nie http://www.jarzebski.pl/read/finalne-ka ... 0.so#first

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Outlaw » 2008-03-06, 00:06

O wiele lepiej nowe kadu wygląda niż stare ;)
No i zakładki w oknie rozmowy to bardzo dobry pomysł!
Oby tak dalej chłopaki!!!

maho
Użytkownik
Posty: 455
Rejestracja: 2006-03-25, 12:28
Lokalizacja: Kielcowo

Re: kadu 0.6.0

Post autor: maho » 2008-03-06, 00:18

w 0.7 wreszcie ma sie pojawic obsluga jabbera, miejmy nadzieje ze wyjdzie dosc szybko :)

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3314
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 4.x x86_64
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: mina86 » 2008-03-06, 00:23

Kadu to Zło! Ekg to Zło! USG to Zło!

(Wybaczcie, miałem jakiś taki nastrój, a ten wątek akurat ukazał się pierwszy na liście.)
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną. :: Post generated automatically by A.I. system called “mina86” in response to the previous one. :: Tiny Applications

Awatar użytkownika
aleks
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 2006-04-17, 12:33

Re: kadu 0.6.0

Post autor: aleks » 2008-03-06, 03:38

maho pisze:w 0.7 wreszcie ma sie pojawic obsluga jabbera, miejmy nadzieje ze wyjdzie dosc szybko :)
no w sumie nareszcie bo zastanawialem sie po co robia te wszystkie tlumaczenia kadu skoro i tak z gg korzystaja raczej polacy i (nie wiem jak to sie w koncu zakonczylo czy weszlo czy nie) ukraincy :)

ogro
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 2004-08-21, 12:37

Re: kadu 0.6.0

Post autor: ogro » 2008-03-06, 19:25

Wlasnie sobie skompilowalem Kadu 0.6.0 - calkiem przyjemnie wyglada.
c2d e8400, gigabyte 965p-dq6, patriot LLK 4gb ddr2 800MHz, radeon hd4850, Samsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ), slackware 14.0

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Outlaw » 2008-03-06, 20:02

ogro pisze:Wlasnie sobie skompilowalem Kadu 0.6.0 - calkiem przyjemnie wyglada.
Pracujesz na slackware i kompilujesz? Od tego jest gentoo :)
Trzeba było z paczki.

... taka mała dygresja poza tematem ;)

Awatar użytkownika
freak117
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2006-12-13, 21:26
Lokalizacja: z sieci

Re: kadu 0.6.0

Post autor: freak117 » 2008-03-06, 21:58

Outlaw pisze:Pracujesz na slackware i kompilujesz? Od tego jest gentoo :)
Trzeba było z paczki.
Ja zainstalowałem z paczki i niestety nie chciało mi załadować modułu szyfrowania (encryption) - wyskakiwał błąd, że jakaś tam biblioteka jest niepoprawna. Skompilowałem więc sam całe kadu, podmieniłem bibliotekę i chula ;-)
W3 rulez ;D

Awatar użytkownika
alekow
Użytkownik
Posty: 262
Rejestracja: 2007-11-30, 17:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: alekow » 2008-03-06, 22:43

u mnie jeden błąd się znalazł w nowym kadu - nie łączy się przy zmianie statusu z niedostępnego na ukryty. wcześniej działało. U was też tak jest?

Awatar użytkownika
Heniek
Użytkownik
Posty: 243
Rejestracja: 2005-08-03, 23:47
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Heniek » 2008-03-08, 11:30

Od wczoraj Kadu dostępne jest również na scxd:
http://scxd.info/pub/packages/xap/kadu- ... 686-1X.tgz
Zapraszamy do ściągania i zgłaszania sugestii.
pzdr.
Ostatnio zmieniony 2008-03-08, 11:34 przez Heniek, łącznie zmieniany 1 raz.
Partition@IRCNet

Awatar użytkownika
roverek
Użytkownik
Posty: 605
Rejestracja: 2007-02-22, 18:29
Lokalizacja: Szczecin

Re: kadu 0.6.0

Post autor: roverek » 2008-03-08, 15:34

Heniek czym różni się kadu robione przez was od paczek(dla Slacka) pochodzących z oficialnej strony Kadu ? Pytam się bo na:

Kod: Zaznacz cały

http://kadu.jarzebski.pl/kadu/kadu-0.6.0-modular/

nie ma udostępnionego Slackbuilda :).
Ostatnio zmieniony 2008-03-08, 15:36 przez roverek, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://img148.imageshack.us/img148/9879/slackware1userbarzl9.gif[/img]
[img]http://img162.imageshack.us/img162/2268/barritagoogless6.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/42/8201.gif[/img]

Awatar użytkownika
Heniek
Użytkownik
Posty: 243
Rejestracja: 2005-08-03, 23:47
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Heniek » 2008-03-08, 16:10

Nie wiem jak jest z paczką zrobioną przez Korneliusza, ale nasza ma wkompilowane wszystkie moduły oprócz tych od mediaplayerów (audacious, xmms, amarok, falf). No i jest skompilowana pod i686. To chyba tyle różnic.
Ostatnio zmieniony 2008-03-08, 16:22 przez Heniek, łącznie zmieniany 1 raz.
Partition@IRCNet

ODPOWIEDZ