kadu 0.6.0

Informacje i dyskusje na najświeższe tematy z branży IT

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Sajmon
Moderator
Posty: 1173
Rejestracja: 2004-05-22, 23:19
Lokalizacja: Graz
Kontakt:

kadu 0.6.0

Post autor: Sajmon »


Awatar użytkownika
Zielony
Użytkownik
Posty: 535
Rejestracja: 2005-03-17, 18:22
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Zielony »

Sajmon: Czemu już nie robisz paczek?
Żyję - nie każdemu się zdarza - a we krwi mam chlorofil.
[url=http://scxd.info/][img]http://scxd.info/pub/scxdbar/scxd-bar.png[/img][/url]
[b]Registered User #448882[/b]
[img]http://scxd.info/say/img.php[/img]

Awatar użytkownika
Spaulding
Użytkownik
Posty: 564
Rejestracja: 2005-07-17, 14:59
Lokalizacja: Chełm
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Spaulding »

Zielony pisze:Sajmon: Czemu już nie robisz paczek?
bo ekg2 roxi ;d
a tak ogolnie to ja poczekam na kadu az bedzie pod qt4 ;)
Ostatnio zmieniony 2008-03-03, 22:10 przez Spaulding, łącznie zmieniany 1 raz.
Powered By:
funtoo, openbox, mc, ekg2, git, ssh...
(very unstable packages but stable system :>)

Sajmon
Moderator
Posty: 1173
Rejestracja: 2004-05-22, 23:19
Lokalizacja: Graz
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Sajmon »

p1r4te pisze:
Zielony pisze:Sajmon: Czemu już nie robisz paczek?
bo ekg2 roxi ;d
Absolutnie nie http://www.jarzebski.pl/read/finalne-ka ... 0.so#first

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2862
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Outlaw »

O wiele lepiej nowe kadu wygląda niż stare ;)
No i zakładki w oknie rozmowy to bardzo dobry pomysł!
Oby tak dalej chłopaki!!!

maho
Użytkownik
Posty: 455
Rejestracja: 2006-03-25, 12:28
Lokalizacja: Kielcowo

Re: kadu 0.6.0

Post autor: maho »

w 0.7 wreszcie ma sie pojawic obsluga jabbera, miejmy nadzieje ze wyjdzie dosc szybko :)

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3330
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 5.x x86_64
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: mina86 »

Kadu to Zło! Ekg to Zło! USG to Zło!

(Wybaczcie, miałem jakiś taki nastrój, a ten wątek akurat ukazał się pierwszy na liście.)
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną.
Post generated automatically by A.I. system code name ‘mina86’ in response to the previous one.

Awatar użytkownika
aleks
Użytkownik
Posty: 80
Rejestracja: 2006-04-17, 12:33

Re: kadu 0.6.0

Post autor: aleks »

maho pisze:w 0.7 wreszcie ma sie pojawic obsluga jabbera, miejmy nadzieje ze wyjdzie dosc szybko :)
no w sumie nareszcie bo zastanawialem sie po co robia te wszystkie tlumaczenia kadu skoro i tak z gg korzystaja raczej polacy i (nie wiem jak to sie w koncu zakonczylo czy weszlo czy nie) ukraincy :)

ogro
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 2004-08-21, 12:37

Re: kadu 0.6.0

Post autor: ogro »

Wlasnie sobie skompilowalem Kadu 0.6.0 - calkiem przyjemnie wyglada.
c2d e8400, gigabyte 965p-dq6, patriot LLK 4gb ddr2 800MHz, radeon hd4850, Samsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ), slackware 14.0

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2862
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Outlaw »

ogro pisze:Wlasnie sobie skompilowalem Kadu 0.6.0 - calkiem przyjemnie wyglada.
Pracujesz na slackware i kompilujesz? Od tego jest gentoo :)
Trzeba było z paczki.

... taka mała dygresja poza tematem ;)

Awatar użytkownika
freak117
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2006-12-13, 21:26
Lokalizacja: z sieci

Re: kadu 0.6.0

Post autor: freak117 »

Outlaw pisze:Pracujesz na slackware i kompilujesz? Od tego jest gentoo :)
Trzeba było z paczki.
Ja zainstalowałem z paczki i niestety nie chciało mi załadować modułu szyfrowania (encryption) - wyskakiwał błąd, że jakaś tam biblioteka jest niepoprawna. Skompilowałem więc sam całe kadu, podmieniłem bibliotekę i chula ;-)
W3 rulez ;D

Awatar użytkownika
alekow
Użytkownik
Posty: 268
Rejestracja: 2007-11-30, 17:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: alekow »

u mnie jeden błąd się znalazł w nowym kadu - nie łączy się przy zmianie statusu z niedostępnego na ukryty. wcześniej działało. U was też tak jest?

Awatar użytkownika
Heniek
Użytkownik
Posty: 243
Rejestracja: 2005-08-03, 23:47
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Heniek »

Od wczoraj Kadu dostępne jest również na scxd:
http://scxd.info/pub/packages/xap/kadu- ... 686-1X.tgz
Zapraszamy do ściągania i zgłaszania sugestii.
pzdr.
Ostatnio zmieniony 2008-03-08, 11:34 przez Heniek, łącznie zmieniany 1 raz.
Partition@IRCNet

Awatar użytkownika
roverek
Użytkownik
Posty: 605
Rejestracja: 2007-02-22, 18:29
Lokalizacja: Szczecin

Re: kadu 0.6.0

Post autor: roverek »

Heniek czym różni się kadu robione przez was od paczek(dla Slacka) pochodzących z oficialnej strony Kadu ? Pytam się bo na:

Kod: Zaznacz cały

http://kadu.jarzebski.pl/kadu/kadu-0.6.0-modular/

nie ma udostępnionego Slackbuilda :).
Ostatnio zmieniony 2008-03-08, 15:36 przez roverek, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://img148.imageshack.us/img148/9879/slackware1userbarzl9.gif[/img]
[img]http://img162.imageshack.us/img162/2268/barritagoogless6.jpg[/img]
[img]http://img.userbars.pl/42/8201.gif[/img]

Awatar użytkownika
Heniek
Użytkownik
Posty: 243
Rejestracja: 2005-08-03, 23:47
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: kadu 0.6.0

Post autor: Heniek »

Nie wiem jak jest z paczką zrobioną przez Korneliusza, ale nasza ma wkompilowane wszystkie moduły oprócz tych od mediaplayerów (audacious, xmms, amarok, falf). No i jest skompilowana pod i686. To chyba tyle różnic.
Ostatnio zmieniony 2008-03-08, 16:22 przez Heniek, łącznie zmieniany 1 raz.
Partition@IRCNet

ODPOWIEDZ