[Coming Soon] Slackware 14.0

Informacje i dyskusje na najświeższe tematy z branży IT

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: [Coming Soon] Slackware 14.0

Post autor: webster »

literówka, oczywiście chodziło o 3.5.4
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Awatar użytkownika
guitarrizer
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-06-12, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: [Coming Soon] Slackware 14.0

Post autor: guitarrizer »

A możesz podać, co konkretnie robiłeś, bo u mnie KDE na tym kernelu działa stabilnie (testowałem jakieś 3 godziny raptem, bo na co dzień siedzę na FLuxboksie)?

Może to nie wina kernela ani KDE, tylko sterowników do grafiki?
Linux Registered User #350196

Obrazek

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: [Coming Soon] Slackware 14.0

Post autor: webster »

Ofc, można by od nowa zainstalować stery. W dolphinie łaziłem po katalogach. Dziwne jednak by to było...
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Awatar użytkownika
guitarrizer
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-06-12, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: [Coming Soon] Slackware 14.0

Post autor: guitarrizer »

Poklikam sobie jutro w Dolphinie i obadam sprawę...

Na marginesie, co do nowego Slacka, mile zaskoczył mnie fakt, że domyślne kodowanie haseł przez program login zostało zmienione z MD5 na SHA256. Nie śledziłem wcześniej zbyt gorliwie changelogów, spostrzegłem to dopiero, gdy chciałem zmienić ustawienia na podobne.


-----edit-----
Dolphin u mnie działa bez problemu, nic się nie wywala (Slack 14.0 x64). Tylko KDE tradycyjnie pożera pamięć jak smok, który jest jego maskotką ;)

----edit 2----
A jednak coś nie tak z tym nowym KDE. Responsywność środowiska się wprawdzie mocno poprawiła, jednak programy oparte o bibliotekę GTK (Firefox, Leafpad, Thunar itp.) mają problemy z rysowaniem pełnych okien, gdy przejeżdża się kursorem pomiędzy górnymi menu. Dziwna sprawa. Trzeba wrócić do Fluxboksa.
Linux Registered User #350196

Obrazek

ODPOWIEDZ