Cos bardzo przydatnego dla adminow
![cwaniak ;]](./images/smilies/cwaniak.gif)
Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy
Kod: Zaznacz cały
watch tc -s class show dev ...
Kod: Zaznacz cały
tc-viewer --unit kB
Hmmm ja operuje raczej na duzych sieciach i tam wyswietlenie wszystkiego nie wchodzi w gre zupelnie, ale ze jestes kolejna osoba ktora o to pytam to dodam opcje i od tego, na dniach a moze i dzisiaj jak bede mial dobry humor to na freshmeat i na stronie pojawi sie info.zacharyjos pisze:snaj a moglbys cos zrobic zeby nie znikaly kolejki dla ktorych transfer jest 0? Wszystko wtedy skacze i strasznie zle sie to przeglada, opcja sort tez nic nie daje. Nic wiecej nie trzeba do praktycznego jego uzytku.
Tak jest poniewaz rate i ceil kolejki zczytywany jest bezposrednio z kolejki i ja go nie konwertuje i nie sprawdzam w jakim jest formacie tylko wyswietlam w takiej formie w jakiej zostaly zdefiniowane kolejki, zeby to zmienic musialbym miec dokladna rozpiske jakie te jednostki tam moze htb przypisywac - a ze nie mam i ze nie chce mi sie sprawdzac, wiec jest jak jest na dzien dzisiejszy.zacharyjos pisze: ewentualnie ale to juz taki maly szczegol to jak dasz opcję npto transfer jest w kB a rozmiar klasy w bitach z 4 czy 5 zerami.Kod: Zaznacz cały
tc-viewer --unit kB