Usługa KB24

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

janas03
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 2008-03-17, 13:35
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Usługa KB24

Post autor: janas03 »

Tak jak w temacie na slackware obserwuję dziwne zachowanie w/w strony. JRE mam zainstalowane w wersji 6u7 w firefoxie (3.0) noscript odblokowany wpisuje login i hasło, klikam zaloguj i.... widze tylko napis oczekiwanie na kb24.pl. Mogę tak siedzieć godzinami i nic. Próbowałem na innych przeglądarkach ale np na Konqueror dostaje:

Kod: Zaznacz cały

Strona nie została załadowana do końca, lub ustawienia przeglądarki uniemożliwiają zalogowanie !
mimo, że na pasku widzę "strona wczytana". Myślałem, że coś pominąłem ustawiająć reguły dla firewalla ale po wyłączeniu nic się nie zmienia. Sprawa dosyć dziwna bo po przełączeniu na XP kb24 działa dosyć szybko i bez problemów.

Awatar użytkownika
Bing
Pomocnik
Posty: 825
Rejestracja: 2004-12-26, 22:40
Lokalizacja: Sk-ce
Kontakt:

Re: Usługa KB24

Post autor: Bing »

sprawdz opere, dziala bez problemu
Pozdrawiam
Bing

Awatar użytkownika
darjerz
Użytkownik
Posty: 1052
Rejestracja: 2004-05-28, 18:26
Lokalizacja: Wrocław

Re: Usługa KB24

Post autor: darjerz »

A spróbuj zmienić useragenta.
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam.

topdolar
Użytkownik
Posty: 389
Rejestracja: 2006-10-05, 18:35

Re: Usługa KB24

Post autor: topdolar »

certfikaty, ssl?

janas03
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 2008-03-17, 13:35
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Usługa KB24

Post autor: janas03 »

@Bing
Myślę, że Opera nie będzie jeszcze potrzebna ;-) . Na XP mam także FF3.0 takiego samego noscripta i resztę więc myślę, że to nie to. Choć KB zaleca IE to na windzie w FF działa bez problemu.

@darjerz
A co mam wpisać w to pole zamiast standardowej wartości?

@topdolar
Jeśli chodzi o ssl to nie ma problemu. Np. loguję się na inne strony z użyciem ssl i wszystko przebiega ok. Jeśli już to byłby pewnie problem z certyfikatem ale FF nigdzie nie pyta czy chcę coś zaakceptować bądź odrzucić?
Ostatnio zmieniony 2008-09-09, 22:52 przez janas03, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marco70
Moderator
Posty: 1105
Rejestracja: 2006-10-26, 19:03
Lokalizacja: K...l

Re: Usługa KB24

Post autor: marco70 »

Sprawdź czy działa Ci zegarek z tej strony http://www.opera.com/applets/clock/
Slackware 14.2 kde 4.14.38
i5-9600 CPU @ 3.70GHz

Oskaro
Użytkownik
Posty: 199
Rejestracja: 2006-01-17, 18:54
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Re: Usługa KB24

Post autor: Oskaro »

A czy podlinkowałeś plugin?

Co Ci mówi:

Kod: Zaznacz cały

about:plugins
?

Awatar użytkownika
darjerz
Użytkownik
Posty: 1052
Rejestracja: 2004-05-28, 18:26
Lokalizacja: Wrocław

Re: Usługa KB24

Post autor: darjerz »

Masz user agent switcheraLINKA ?
Ja miałem problem z zalogowaniem się do milenium kiedyś z powodu właśnie useragenta:

Kod: Zaznacz cały

Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; PL; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 SeaMonkey/1.1.11
Popróbuj inne.
Ostatnio zmieniony 2008-09-10, 09:26 przez darjerz, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam.

janas03
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 2008-03-17, 13:35
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Usługa KB24

Post autor: janas03 »

@marco70
Tak zegarek z tej strony wyświetla się poprawnie.

@Oskaro

Kod: Zaznacz cały

Java(TM) Plug-in 1.6.0_07-b06

    Nazwa pliku: libjavaplugin_oji.so
    Java(TM) Plug-in 1.6.0_07

Typ MIME 	Opis 	Rozszerzenia 	Włączony
application/x-java-vm 	Java 		Tak
application/x-java-applet 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.1 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.1.1 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.1.2 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.1.3 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.2 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.2.1 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.2.2 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.3 	 Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.3.1 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.4 	 Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.4.1 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.4.2 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.5 	Java 		Tak
application/x-java-applet;version=1.6 	Java 		Tak
application/x-java-applet;jpi-version=1.6.0_07 	Java 		Tak
application/x-java-bean 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.1 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.1.1 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.1.2 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.1.3 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.2 	 Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.2.1 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.2.2 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.3 	 Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.3.1 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.4 	 Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.4.1 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.4.2 	Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.5 	 Java 		Tak
application/x-java-bean;version=1.6 	 Java 		Tak
application/x-java-bean;jpi-version=1.6.0_07 	Java 		Tak
Edit: Niestety zmiana useragenta nie wiele pomogła. Po zmianie na IE7 FF się wysypał, na innych nie widać różnicy. Dalej nie chce się logować.

Dziwne w zachowaniu tej strony na linuksie jest to, że działa bardzo powoli nawet odświeżanie czy wczytywanie to jakieś 30s.
Ostatnio zmieniony 2008-09-10, 10:15 przez janas03, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
darjerz
Użytkownik
Posty: 1052
Rejestracja: 2004-05-28, 18:26
Lokalizacja: Wrocław

Re: Usługa KB24

Post autor: darjerz »

Kod: Zaznacz cały

https://www.kb24.pl/ikd/com.melba24.applets.SHAApplet
na seamonkeyu adblock wyświetlił mi , że mogę zablokować sobie taki aplecik a adblockplus na firefexie nie widzi nic takiego. Może po prosty masz coś poblokowane?
W oby przeglądarkach po podaniu loswego loginu klub pinu mam komunikat o niewłaściwym logowaniu natomiast po zablokowaniu apletu w semonkeyu mam komunikat:

Kod: Zaznacz cały

strona nie została załadowana lub ustawienia przeglądarki uniemożliwoaja logowanie ... 
Na pewno nie masz jakiś blokad połączanych?
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam.

ODPOWIEDZ