Problem przy instalacji deluge

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

makron
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 2007-05-30, 21:28
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Problem przy instalacji deluge

Post autor: makron »

Witam. Zainstalowalem deluge z paczki, w ostatniej wersji. Po uruchomieniu jako zwykly uzytkownik otrzymuje komunikat:

Kod: Zaznacz cały

bash-3.1$ deluge
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/deluge", line 5, in <module>
    from pkg_resources import load_entry_point
ImportError: No module named pkg_resources
Przekopujac google nie moge sie doszukac nigdzie rozwiazania tego problemu. Czy ktos moze pomoc?

[ Dodano: 2009-06-30, 22:37 ]
Zainstalowalem setuptools, teraz sprawa wyglada tak:

Kod: Zaznacz cały

bash-3.1$ deluge
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/deluge", line 5, in <module>
    from pkg_resources import load_entry_point
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/pkg_resources.py", line 2562, in <module>
    working_set.require(__requires__)
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/pkg_resources.py", line 626, in require
    needed = self.resolve(parse_requirements(requirements))
  File "/usr/lib/python2.6/site-packages/pkg_resources.py", line 524, in resolve
    raise DistributionNotFound(req)  # XXX put more info here
pkg_resources.DistributionNotFound: deluge==1.1.9
[quote]UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.[/quote]

Macok
Użytkownik
Posty: 115
Rejestracja: 2008-07-09, 14:08

Re: Problem przy instalacji deluge

Post autor: Macok »

Mam dokładnie to samo, może rozwiązałeś już problem?

makron
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 2007-05-30, 21:28
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Problem przy instalacji deluge

Post autor: makron »

Tak. Juz wyjasniam o co chodzi. Paczka ze strony deluge jest zrobiona pod pythona 2.5, a u nas w jest python w wersji 2.6 dlatego to nie chce wspolgrac ze soba. Wystarczy, ze zainstalujesz paczke z scxd, przygotowana przez Zielonego http://scxd.info/pkginfo.php?pkg=deluge
[quote]UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.[/quote]

Macok
Użytkownik
Posty: 115
Rejestracja: 2008-07-09, 14:08

Re: Problem przy instalacji deluge

Post autor: Macok »

Dzięki wielkie teraz działa.

makron
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 2007-05-30, 21:28
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Problem przy instalacji deluge

Post autor: makron »

Niepotrzebny post, proszę o usunięcie.
Ostatnio zmieniony 2009-09-14, 22:01 przez makron, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote]UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.[/quote]

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Problem przy instalacji deluge

Post autor: Pajaczek »

makron pisze:Dodaj [Rozw.] do tytułu pierwszego posta, bo Ci jakis moderator wlepi ostrzezenie.
makron, a pierwszy post aby nie jest Twoj?? :twisted:

makron
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 2007-05-30, 21:28
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Problem przy instalacji deluge

Post autor: makron »

Faktycznie... Zmęczony po pracy odpisywałem, zgłupiałem chyba... Ale wpadłem jeszcze na coś co mogę tu dopisać. Do Macok. Czy podczas używania Deluge nie zauważyłeś błędów podczas pobierania niektórych plików torrent? Zaczyna pobierać, po czym przerywa powiedzmy w okolicach 0.34%, a w Statusie pokazuje "Error". W detalach można zobaczyć dodatkowy szczegół "Status Not a directory" Mniej więcej tak to wygląda:

Obrazek

Obrazek

Dodam, że te same pliki torrent bez problemu pobieram przy użyciu uTorrent, pod Windows.

[ Dodano: 2009-09-14, 22:59 ]
Poruszyłem ten problem na oficjalnym forum Deluge jakiś czas temu, ale nikt nie wymyślił nic w tej kwestii.
[quote]UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.[/quote]

Macok
Użytkownik
Posty: 115
Rejestracja: 2008-07-09, 14:08

Re: Problem przy instalacji deluge

Post autor: Macok »

Nie, jeszcze nie miałem czegoś takiego ale od instalacji deluge ściągnąłem chyba tylko 1 plik.
Jak będę miał jakieś błędy to jeszcze napisze.
Ostatnio zmieniony 2009-09-14, 22:50 przez Macok, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ