Jak odświezyć terminal?

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

stiv
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 2009-05-29, 10:04

Jak odświezyć terminal?

Post autor: stiv »

Witam wszystkich. Chciałby zapytać czy da się aby terminal szybciej się odświeżał? A mianowicie szybciej znikały nieaktualne już połączenia w netstacie ?
Ostatnio zmieniony 2009-09-15, 12:28 przez stiv, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Jak odświezyć terminal?

Post autor: dienet »

watch
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
stiv
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 2009-05-29, 10:04

Re: Jak odświezyć terminal?

Post autor: stiv »

Chodzi o to że mam wiszące połączenie Last_Ack lub Close_Wait po kilkadziesiąt połączeń . Wcześniej tak nie było zaraz po kilkunastu sekundach znikały rozłączone połączenia.Jak w tym temacie tu Tyle że tam autor miał inny system . A ja tak mam w konsoli Linuksa . Czemu tak teraz wiszą te połączenia?
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Jak odświezyć terminal?

Post autor: dienet »

Mozliwe ze teraz tak kernel woli. Choc u siebie tego nie widze. A czy to sa polaczenie tylko z Firefoxa ?
Ostatnio zmieniony 2009-09-15, 13:54 przez dienet, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
stiv
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 2009-05-29, 10:04

Re: Jak odświezyć terminal?

Post autor: stiv »

dienet pisze:Mozliwe ze teraz tak kernel woli. Choc u siebie tego nie widze. A czy to sa polaczenie tylko z Firefoxa ?
No pokazuje że tylko Firefox.
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Jak odświezyć terminal?

Post autor: dienet »

stiv, no to masz odpowiedz. Widocznie firefox jakos dziwnie zestawia polaczenie. Zobacz na innych przegladarkach.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
stiv
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 2009-05-29, 10:04

Re: Jak odświezyć terminal?

Post autor: stiv »

dienet dzięki :-)
Ostatnio zmieniony 2009-09-16, 06:08 przez stiv, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ