[Rozw.] Opera - dziwny komunikat w konsoli

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

[Rozw.] Opera - dziwny komunikat w konsoli

Post autor: addos »

Po uruchomieniu Opery 10.01 z konsoli:

Kod: Zaznacz cały

/usr/lib/opera/10.01/opera: /usr/lib/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/opera/10.01/libQtGui.so.4)
Opera działa mimo wszystko ale co oznacza ten komunikat?

PS. Po wgraniu Opery 10.10 mam problemy z górnym menu - czcionka za nic nie chce się ustawić na normalną tylko jakaś taka cieniutka i jakby postrzępiona.
Ta sama czcionka ustawiona dla innego elementu niż górne menu wyświetla się dobrze.
Musiałem wrócić do 10.01.

Miał ktoś podobnie?
Ostatnio zmieniony 2009-12-01, 13:55 przez addos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: [Rozw.] Opera - dziwny komunikat w konsoli

Post autor: dienet »

To libpng ze Slackware tak jest skompilowane że nie zawiera informacji o wersji. Masz wersje shared czy static qtX?
PS. Po wgraniu Opery 10.10 mam problemy z górnym menu - czcionka za nic nie chce się ustawić na normalną tylko jakaś taka cieniutka i jakby postrzępiona.
Też to mam z Qt4. Dlatego używam Opery z Qt3, a 10.10 odpalam:

Kod: Zaznacz cały

opera -systemstyle
żeby używała stylu z Qt3.
Ostatnio zmieniony 2009-11-26, 15:15 przez dienet, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

Re: [Rozw.] Opera - dziwny komunikat w konsoli

Post autor: addos »

Operę 10.01 pobrałem stąd: http://www.slacky.eu/aadm/pkgs/index.php?ver=13&pkg=576
Operę 10.10 pobrałem bezpośrednio ze strony autorów Opery.

Zignorować ten komunikat z konsoli (odnośnie 10.01) ?
Ostatnio zmieniony 2009-11-26, 17:10 przez addos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: [Rozw.] Opera - dziwny komunikat w konsoli

Post autor: dienet »

Operę 10.01 pobrałem stąd: http://www.slacky.eu/aadm...?ver=13&pkg=576
Nie znam tej strony.
Zignorować ten komunikat z konsoli (odnośnie 10.01) ?
Tak jeśli działa bez zmian. Co do czcionki to możesz jeszcze spróbować odpalić qtconfig (ale dla Qt3 !) i tam ustawić czcionkę. Może coś pomoże, albo i nie.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
Awatar użytkownika
ydoom
Użytkownik
Posty: 261
Rejestracja: 2009-08-27, 14:24

Re: [Rozw.] Opera - dziwny komunikat w konsoli

Post autor: ydoom »

A co do menu górnego - można sobie je wyłączyć i pojawi się ikonka (coś jak rozwijacz paneli). To chyba w 10.10 dodali, przedtem tego nie widziałem.

Zawsze instaluję z opera.com, nigdy nie było problemów.
Ostatnio zmieniony 2009-11-26, 18:55 przez ydoom, łącznie zmieniany 2 razy.
addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

Re: [Rozw.] Opera - dziwny komunikat w konsoli

Post autor: addos »

Dorwałem inną paczkę i tam nie ma tego problemu.
ODPOWIEDZ