ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Post autor: addos »

Coś nie mogę zmusić Opery żeby po kliknięciu na stronie www w link *.torrent wywołany został program ktorrent i on przejął resztę.
Przy poprzedniej instalacji Slacka 13 wszystko było OK - ustaliłem zewnętrzny prgram do obsługi tych plików i działało.
Teraz nie ma żadnej reakcji.

Odpaliłem Operę z konsoli żeby zobaczyć czy czegoś nie wyrzuci i rzeczywiście:

Kod: Zaznacz cały

/usr/bin/ktorrent: /usr/lib/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/opera/10.10/libQtGui.so.4)
/usr/bin/ktorrent: symbol lookup error: /usr/lib/libkdecore.so.5: undefined symbol: qt_locale_initialized
Co z tym zrobić?

PS. Jeżeli zapiszę link *.torrent na dysku a później kliknę w niego 2-krotnie to odpala mi się ktorrent i on dalej ładnie przejmuje działanie ale wolałbym żeby to działało tak jak dawniej - bezpośrednio ze strony www.

Pomocy :help:
ElNinijo
Użytkownik
Posty: 98
Rejestracja: 2006-11-15, 12:30

Re: ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Post autor: ElNinijo »

prawdopodobnie zmienil Ci sie domyslny program do odpalania torkow
sprobuj tak
klikasz na torrent na stronie otwiera Ci sie okienko w ktorym sa takie opcje po zakonczeniu pobierania zapisz plik lub otworz za pomoca klikasz na przegladaj pozniej system plikow -->katalog usr ---> bin odnajdujesz ktorrent na liscie zaznaczasz pozniej otworz i powinno juz dzialac po staremu
addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

Re: ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Post autor: addos »

Właśnie tak miałem na poprzednim HDD i działało OK. Teraz mam nowy HDD i Slack 13 jest od zera postawiony i niestety to nie działa: po prostu to okienko po takim skonfigurowaniu jak piszesz już się nie pojawia (i dobrze) ale żadnej reakcji nie ma.
Nawet w "Ustawienia systemowe - Zaawansowane - Skojarzenia plików" ustawienie na /usr/bin/ktorrent nic nie daje... tzn. daje ale to jest tylko do klikania w sam plik *.torrent na HDD.
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Post autor: dienet »

addos, ktorrent działa bez problemów tak?
Nie startuje z opery bo masz ten błąd:

Kod: Zaznacz cały

/usr/bin/ktorrent: symbol lookup error: /usr/lib/libkdecore.so.5: undefined symbol: qt_locale_initialized
Nie wiem o co mu chodzi. Czy ten sam jest też podczas odpalania ktorrent z konsoli? Opera na jakim qt Ci działa? Jaka wersja KDE?
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

Re: ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Post autor: addos »

Efekt uruchomienia w konsoli:

Kod: Zaznacz cały

Warning: Calling appendChild() on a null node does nothing.
Warning: Calling appendChild() on a null node does nothing.
Tak - podwójnie to samo.

Opera - Pomoc - O Operze:[code]Wersja 10.10
Kompilacja 4742
Platforma Linux
System i686, 2.6.29.6-smp
Biblioteka Qt 4.4.3[/code]

$ kde4-config --version

Kod: Zaznacz cały

Qt:          4.5.1
KDE:         4.2.4 (KDE 4.2.4)
kde4-config: 1.0
czyli KDE dołączone do Slacka 13.0 (32-bit)

Tak teraz patrzę i nie rozumiem o co tu chodzi w tych opisach: Opera ma Qt 4.4.3 a KDE Qt 4.5.1
Ostatnio zmieniony 2010-01-10, 10:22 przez addos, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Post autor: dienet »

addos, bo opera masz static qt, a nie shared. Zobacz z shared.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

Re: ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Post autor: addos »

Znasz link do takiej Opery w formie paczki txz ?
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: ktorrent - nie działa po kliknięciu w link torrenta z Opery

Post autor: dienet »

addos, nie, nigdy nie używałem paczek. Polecam ściągnąć stąd: http://www.opera.com/browser/download/?custom=yes , aż takiego bajzlu Ci na dysku nie zrobi - nie bój się ! Tak tylko że tam jest to na Qt3, ale też możesz spróbować (może będziesz musiał doinstalować parę paczek tzn tą: qt3-3.3.8b-x86_64-opt1).
Ostatnio zmieniony 2010-01-10, 11:31 przez dienet, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
ODPOWIEDZ