Element obsługiwany przez wtyczkę - skąd ją wziąć?

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

Element obsługiwany przez wtyczkę - skąd ją wziąć?

Post autor: addos »

Kod: Zaznacz cały

http://trailers.apple.com/trailers/wb/300/hd/
Po powyższym adresem jest kilka trailerów ale z poziomu przeglądarki nie mogę tego odtworzyć.
Może ktoś podpowie coś w tej kwestii?
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Element obsługiwany przez wtyczkę - skąd ją wziąć?

Post autor: dienet »

No nie rozśmieszaj nas ;] Tam jest potrzebny QuickTime (jak to bywa z apple). Zależnie od przeglądarki, a zapewne masz Operę będziesz musiał użyć pluginu mplayer, bo QT nie działa. Na Firefox też chyba nie ma jego obsługi. Szkoda !
http://www.opera.com/docs/linux/plugins/
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

Re: Element obsługiwany przez wtyczkę - skąd ją wziąć?

Post autor: addos »

Czemu wg Ciebie to jest śmieszne?
Mam zainstalowany mplayer-plugin i nie działa.... dlatego pytam czy ktoś sobie z tym poradził.
Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Element obsługiwany przez wtyczkę - skąd ją wziąć?

Post autor: dienet »

Czemu wg Ciebie to jest śmieszne?
Śmieszne bo przecież tam jest napisane czego potrzebujesz.
Mam zainstalowany mplayer-plugin i nie działa.
Widocznie mplayer nie obsługuje najnowszego QT. W końcu to zamknięty format.
Poczytaj tu też: http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/mpl ... 62080.html
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
addos
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 2007-09-17, 13:50

Re: Element obsługiwany przez wtyczkę - skąd ją wziąć?

Post autor: addos »

No dobrze. To, że nie napisałem tego, to wcale nie oznacza, że nie wiem czego mi brak.
Napisałem przecież, że nie wiem jak to zrobić. Mam tę wtyczkę zainstalowaną od dawna i nie działało
Dlatego napisałem prośbę o pomoc :)

Poczytam to co podałeś. Zobaczymy czy pomoże.
Dzięki.
ODPOWIEDZ