Nie działa igiKam na XFCE

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
XWindowsMen
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 2005-11-13, 18:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

Nie działa igiKam na XFCE

Post autor: XWindowsMen » 2015-01-18, 04:04

Witam.
Udało się komuś odpalić digiKam w środowisku XFCE!? Wszystkie zależności niby spełnione a i tak ciągle czegoś brakuje - teraz walczę z biblioteką libmarblewidget.so.15 :/ Wszystko fajnie pięknie działa na Slackware 14.1 w KDE... tylko, że do tego dochodzi masa śmieci, których i tak nie potrzebuję / nie korzystam a laptop stary i widać różnicę w działaniu na KDE a XFCE... ktoś miał podobnie?

Awatar użytkownika
marco70
Moderator
Posty: 1105
Rejestracja: 2006-10-26, 19:03
Lokalizacja: K...l

Re: Nie działa igiKam na XFCE

Post autor: marco70 » 2015-01-27, 20:38

Jest taka strona gdzie można szybko ustalić:
http://packages.slackware.com/
Wybieramy wersję nazwę pliku i Mode-> content
Slackware 14.0 kde 4.8.5
i5-6500 CPU @ 3.20GHz

Awatar użytkownika
XWindowsMen
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 2005-11-13, 18:06
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Nie działa igiKam na XFCE

Post autor: XWindowsMen » 2015-01-30, 20:11

Dzięki... idę kombinować :)

ODPOWIEDZ