zapisanie ustawien

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

adriano
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 2005-10-18, 17:15
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

zapisanie ustawien

Post autor: adriano »

po skonfigurowaniu sieci tak jak jest to w tym temacie:--> wszystko o dziwo dziala
po reboocie wszystko jest spowrotem "nieustawione"
jak to zapisac? albo gdzie dopisac polecenia ?

przemek999
Pomocnik
Posty: 1157
Rejestracja: 2005-03-04, 18:27

Re: zapisanie ustawien

Post autor: przemek999 »

adriano zły dział (prawidlowy to /dev/null)...
Pozdrawiam Przemek.

adriano
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 2005-10-18, 17:15
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Re: zapisanie ustawien

Post autor: adriano »

dzieki za mile slowa zrozumienia :]
[url=http://www.nagipatrol.prv.pl/]www.nagipatrol.prv.pl[/url]

przemek999
Pomocnik
Posty: 1157
Rejestracja: 2005-03-04, 18:27

Re: zapisanie ustawien

Post autor: przemek999 »

Wpakuj to chocby do jednego pliku.

Kod: Zaznacz cały

#!/bin/sh

# to jest komentarz

# komendy wklejamy zywcem

# tyle
chmod 755 twoj_skrypt

i dodaj do /etc/rc.d/rc.local

Kod: Zaznacz cały

. /scierzka/do/toj_skrypt
Pozdrawiam Przemek.

adriano
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 2005-10-18, 17:15
Lokalizacja: Małopolska
Kontakt:

Re: zapisanie ustawien

Post autor: adriano »

no duze dziex za pomoc
[url=http://www.nagipatrol.prv.pl/]www.nagipatrol.prv.pl[/url]

ODPOWIEDZ