logowanie na strone

Problemy dotyczące programowania.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
coolart
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2004-06-20, 03:08
Kontakt:

logowanie na strone

Post autor: coolart » 2009-06-15, 00:29

witam, chciałem zrobić skrypt ktory loguje sie na strone wchodzi pod dany link pobierając dane i wyświetlić w conky z przetwarzaniem danych mialem ostatnio problem ale juz rozwiązany tyle ze nie wiedziałem iz na trafie na taki problem. Mianowicie zalogowanie sie na strone. Problem lezy w samym linku logującym. Sprawdziłem przez livehttpheaders wklepalem w curl'a i dzialalo.

Kod: Zaznacz cały

curl -s -A "Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Firefox/3.0.10" -D cockie -d "loginName=moj@login.de&pass=haselko&x=27&y=5&logIn=1" http://www.wer-kennt-wen.de/start.php
no i sam problem w tym linku

Kod: Zaznacz cały

loginName=moj@login.de&pass=haselko&x=27&y=5&logIn=1
największy problem to zmienne y i x które zmieniają sie prawdopodobnie co 24h i teraz nie wiem jak rozwiać problem z pobraniem tych zmiennych. Jakie sugestie ?
Ostatnio zmieniony 2009-06-16, 07:52 przez coolart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3314
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 4.x x86_64
Kontakt:

Re: logowanie na strone

Post autor: mina86 » 2009-06-15, 06:46

coolart pisze:największy problem to zmienne y i x które zmieniają sie prawdopodobnie co 24h i teraz nie wiem jak rozwiać problem z pobraniem tych zmiennych.
One nie zmieniają się co 24h. Są to współrzędne kliknięcia w obrazek. Nie mają większego znaczenia.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną. :: Post generated automatically by A.I. system called “mina86” in response to the previous one. :: Tiny Applications

Awatar użytkownika
coolart
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2004-06-20, 03:08
Kontakt:

Re: logowanie na strone

Post autor: coolart » 2009-06-15, 19:15

dobra logowanie mam loguje sie cistko zapisuje tyle ze jezeli prubuje pobrac strone to nic nie dostaje.
juz prubowalem chyba wszytkich kombinacji manualnie i nic nie idzie pobrac, curl zachowuje sie jak by byl uspiony

Kod: Zaznacz cały

 curl -b "ServerID=1071; PHPSESSID=ebf8d850753652e7559792bf96433fe8" http://www.wer-kennt-wen.de/people/online 
#efekt cisza nawet statusu pobierania nie pokazuje

curl -b cookie http://www.wer-kennt-wen.de/people/online
# efekt podobny 

curl -X GET -C cookie http://www.wer-kennt-wen.de/people/online
# dalej spi jak zabity , nawet jak pokaze to pokaze same 0
probowałem to na ubuntu jak i na slackware i jadanki efekt czy ja cos zle robie, bo juz drugi dzien sie z tym morduje, przeciez to nie takie trudne jak na googlach cos sie znajdzie ale i to nie działa.

a ciasko sie tworzy dane w srodku tez istnieja logowanie jest poprawne bo widac kod listy menu jedynie pobrac dane przy nastepnym poleceniu nie wchodzi by pobrac dane
Ostatnio zmieniony 2009-06-15, 19:23 przez coolart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3314
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 4.x x86_64
Kontakt:

Re: logowanie na strone

Post autor: mina86 » 2009-06-15, 19:30

Ja takie rzeczy zawsze robiłem wgetem:

Kod: Zaznacz cały

wget -U 'Opera/10.0 (X11; Linux i686; U; en)' --no-check-certificate \
    --load-cookies cookies --save-cookies cookies --keep-session-cookies \
    --post-data "dane" \
    adres
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną. :: Post generated automatically by A.I. system called “mina86” in response to the previous one. :: Tiny Applications

Awatar użytkownika
coolart
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2004-06-20, 03:08
Kontakt:

Re: logowanie na strone

Post autor: coolart » 2009-06-16, 11:50

dziala tylko nie dokonca poniewaz jest podwojne zadanie, to znaczy , najpierw jest wywolywana strona
GET /people/friends
a potem leci zadanie
GET /cgi-bin/ivw/CP/usn_kennich;?r=http%3A//www.wer-kennt-wen.de/start&d=28415.58551888709
co w efekcie daje rezultat iz mam nie pełna stronę górne menu jak i dolne jest a środek jest pusty. na testy założyłem jeszcze jedno konto tak ze jak bym robil za dużo żądań by mi nie usunęli prawidłowego.

ODPOWIEDZ