CS 1.6

Jak dostosować Slackware w tych dziedzinach.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Witam

Przy pomocy wine 0.9.27... tgz zainstalowałem CS 1.6 . Po długich męczarniach żeby odpalić gre( chodziło o bląd x11drv- ale se z nim poradziłe) sciągłem patch na gre i o dziwo wine odpaliło bezproblemowo gre. Po wstępnej konfiguracji próbowałem wejsc na serwer na LAN, ale zakończyło sie to wyjściem do pulpitu :neutral: ( próbowałem 2 razy) , za trzecim razem stworzyłem serwer SAM i serwer sie załadował,w czasie gry wszedłem do OPTIONS i coś zmieniłem, gra sie zawiesiła i od tej pory nie potrfie stworzyć serwera na LAN gra , gra sie wiesz a z nią cały system (mam Slacka 11 , jądro 2.4.3.33) , nic nie idzie zrobić ;-( , gdyby ktoś cokolwiek wiedział jak sobie z tym poradzić to prosze o pomoc, z góry dzięki za pomoc

mój sprzęt : AMD ATHLON 1800+
GeForce 2 MX/MX
256 SDRAM
Ostatnio zmieniony 2006-12-22, 23:09 przez kolert83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
m4jkel
Użytkownik
Posty: 690
Rejestracja: 2005-10-15, 18:56
Lokalizacja: Katowice

Re: CS 1.6

Post autor: m4jkel »

Sprawdź jakie masz sterowniki dźwięku w winecfg. Np. alsy nie lubi i różne dziwne rzeczy robi.
[url=http://userbars.org][img]http://img89.imageshack.us/img89/9140/brainpng1ug.png[/img][/url]
To nie był kwadrat. To było koło o charakterze prostokąta.

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Witam

na winecfg moge ustawic wszystko za wyjątkiem Audio :( wychodzi z konfiguracji , usunięcie starej konfiguracji i stworzenie nowej nic nie pomogło , może jakieś inne pomysły ???
System error?:: Sukces

Dario

Re: CS 1.6

Post autor: Dario »

Może przeinstaluj wine i ściągnij dodatkowo WineTools zainstaluj nim kilka dodatków z ie włącznie. Co do dźwięku to oss jest potrzebny, ale alsa chyba potrafi to emulować, kiedyś ręcznie musiałem ładować snd_seq teraz widze sam się ładuje, ale nie używam kernela dystrybucyjnego.





Wesołych Świąt i Mokrej Choinki ;-)

Awatar użytkownika
m4jkel
Użytkownik
Posty: 690
Rejestracja: 2005-10-15, 18:56
Lokalizacja: Katowice

Re: CS 1.6

Post autor: m4jkel »

Próbowałeś usuwać folder ~./wine? Uruchamiaj csa w okienku (opcja "emulate virtual desktop"), przynajmniej będziesz miał nad nim większą kontrolę.
kolert83 pisze:gra sie wiesz a z nią cały system
Jesteś pewnien, że cały? Może tylko Iksy? Próbowałeś kombinacji ctrl+alt+fX?
[url=http://userbars.org][img]http://img89.imageshack.us/img89/9140/brainpng1ug.png[/img][/url]
To nie był kwadrat. To było koło o charakterze prostokąta.

Awatar użytkownika
____0
Użytkownik
Posty: 693
Rejestracja: 2005-08-27, 22:42
Lokalizacja: Niepołomice
Kontakt:

Re: CS 1.6

Post autor: ____0 »

jesli chcesz zmienic ustawienia audio to musisz wrocic do wine w wersji 0.9.7
http://www.linki.cal.pl

Awatar użytkownika
m4jkel
Użytkownik
Posty: 690
Rejestracja: 2005-10-15, 18:56
Lokalizacja: Katowice

Re: CS 1.6

Post autor: m4jkel »

____0 pisze:jesli chcesz zmienic ustawienia audio to musisz wrocic do wine w wersji 0.9.7
Dlaczego? Możesz rozwinąć? Poza tym starsze wersje mają problem z logowaniem do Steama.
[url=http://userbars.org][img]http://img89.imageshack.us/img89/9140/brainpng1ug.png[/img][/url]
To nie był kwadrat. To było koło o charakterze prostokąta.

Awatar użytkownika
Rush
Użytkownik
Posty: 348
Rejestracja: 2005-05-18, 21:24
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: CS 1.6

Post autor: Rush »

Warto wyprobowac jakies stare WINE. Kazda nowa wersja wprowadza inne bugi.. w zasadzie stracilem juz nadzieje na to, zeby wine odpalal aplikacje, na ktorych mi zalezy. Developerzy skupiaja sie glownie na World of Warcraft i pochodnych. :/ Trudno.

Awatar użytkownika
m4jkel
Użytkownik
Posty: 690
Rejestracja: 2005-10-15, 18:56
Lokalizacja: Katowice

Re: CS 1.6

Post autor: m4jkel »

U mnie na odwrót. Dopiero z najnowszym wine udało mi się odpalić CSa.
[url=http://userbars.org][img]http://img89.imageshack.us/img89/9140/brainpng1ug.png[/img][/url]
To nie był kwadrat. To było koło o charakterze prostokąta.

Awatar użytkownika
Hamster
Użytkownik
Posty: 120
Rejestracja: 2005-03-17, 19:50
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: CS 1.6

Post autor: Hamster »

Na wine CS też mi się psuł. Zainstaluj Cedege i po problemie.
[size=84]Linux user # 391061[/size]

Awatar użytkownika
____0
Użytkownik
Posty: 693
Rejestracja: 2005-08-27, 22:42
Lokalizacja: Niepołomice
Kontakt:

Re: CS 1.6

Post autor: ____0 »

nigdy nie gralem w CS w linuxie ale wlasnie zeby zmienic ustwaienia dzwieku w winecfg musialem zainstalowac wine 0.9.7 (wszystko jest opisane w http://forum.slackware.pl/viewtopic.php?t=12936) przy tej wersji wine znikl tez problem z znikaniem klawiatury(podczas gry nagle nie wiadomo dlaczego klawiatura przestawala dzialac)
Ostatnio zmieniony 2006-12-24, 16:17 przez ____0, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.linki.cal.pl

Awatar użytkownika
m4jkel
Użytkownik
Posty: 690
Rejestracja: 2005-10-15, 18:56
Lokalizacja: Katowice

Re: CS 1.6

Post autor: m4jkel »

Nie miałem problemów z ustawieniami dźwięku w najnowszej wersji.
[url=http://userbars.org][img]http://img89.imageshack.us/img89/9140/brainpng1ug.png[/img][/url]
To nie był kwadrat. To było koło o charakterze prostokąta.

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Próbowałęm wszystkiego co mi poradziliście z wyjatkiem sciągnięcia WineTools bo nie umi mi opera sciągnąć :neutral: , zainstalowałem wine 0.9.14 wszystko działa pięknie(potrafie wejsc na zakładkę Audio i ustawic se to co chce ), do momentu tworzenia serwera - NIC sie nie dzieje , w 0.9.27 to przynajmniej juz mi ładowal serwer , i sie wieszał dopiero wtedy, trzeba kombinować dalej .... jak ktoś bym miał jeszcze jakies pomysły to piszcie

PS mój CS to NON STEAM
Ostatnio zmieniony 2006-12-26, 13:37 przez kolert83, łącznie zmieniany 1 raz.

Dario

Re: CS 1.6

Post autor: Dario »

http://sourceforge.net/project/showfile ... p_id=61341 z tego adresu się da tylko to nie jest paczka do Slacka chociaż ma końcówke .tgz Rozpakuj normalnie i przenieś program do /usr/local/bin a później w konsoli wpisz: winetools i powinno się uruchomić, pościągaj tym podstawowe biblioteki i programy.

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Witam

Dario próbowałem twego sposobu też nie pomógł , ja właczam CS i tworze serwer to moge se isc na kawe i przyjsc po godzinie , dysk rzęźi, myśli i NIC do przodu :( , Przełaczanie na inna konsole trwa wieki a wykonanie komendy to juz wole nie myśleć bo sie gotuje - musze na brutala restartować system bo bym sie niedoczekal... dzieki za pomoc pozdro
System error?:: Sukces

ODPOWIEDZ